Mijn mooiste wandelingen van 2019

Wandelen door de mooiste natuur van de Benelux

Dit is waarom ik mijn website begon te maken, om jullie te mooiste natuurgebieden te kunnen delen. Op welke manier dan ook dat je graag in de natuur vertoeft, het doet meteen zoveel deugd om even de dagelijkse stress achter je te kunnen laten.

Dat geldt natuurlijk in eerste instantie voor mezelf. Ik verken niet alleen de natuur neem een paar kliekjes en post ze voor jou. Het wandelen op zich doet me altijd veel deugd. Ik weet steevast meteen weer waarom wandelen zo goed voor je is.

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur lommelse Sahara lommel limburg

Mijn liefde voor fotografie kan ik natuurlijk ook niet onder stoelen of banken steken.

Soms kan ik amper stoppen met fotograferen, wetende dat ik nog een paar kilometertjes moet wandelen…en toch op tijd terug te zijn voor het helemaal donker is. (ja, dat overkomt me wel eens)

Links : zonsondergang vanop de uitkijktoren in de Lommelse Sahara

Nadien kan ik al mijn wandelingen opnieuw beleven door erover te schrijven. Lekker nagenieten van je wandeling. Eigenlijk geniet ik meerdere keren van mijn tochten. Mijn voorbereiding, het hoofdgerecht en nadien nog 3 nagerechten met het bekijken van mijn foto’s, het schrijven van mijn artikel en last but not least…jullie ervaringen!

Het mooiste compliment dat ik dit jaar kreeg is van lezers die genoten hebben van hun tocht die ze op mijn website vonden…daarvoor gaan we lekker door in 2020!

De foto’s van dit artikel zijn nog niet eerder uitgegeven, voor meer inspiratie over een wandeling, klik je even op de titel!

Mijn mooiste wandelingen van 2019!

# Langs de Trôs-Maret in Ferme Libert (provincie Luik, België)

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur ferme libert provincie luik belgië benelux
Het begin zag er meteen veelbelovende uit…
mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur ferme libert provincie luik belgië benelux
Verkoelen in het water!

Dochterlief heeft van jongs af aan al een voorliefde voor klimmen en klauteren. Deze wandeling is dan ideaal om niet meteen in de bergen te duiken maar het gevaar van die losliggende stenen te leren.

Klauteren over de stenen naast de rivier Trôs-Maret, voetjes verfrissen in het ijskoude water en je boterhammen opeten naast het water. Laat je overtuigen van de afwisselende bossen, kleine watervallen en prachtige zichten.

# Kajakken in Weerribben-Wieden (provincie Overijssel, Nederland)

Na de training van de beenspieren werd het toch wel hoog tijd om onze armspieren een update te geven. Met een klein beetje handigheid heb je die kajak zo onder controle.

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur kajakken weerribben-wieden provincie Overijsel Nederland Holland Benelux
Zich top één van de vele kanalen.
mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur kajakken weerribben-wieden provincie Overijsel Nederland Holland Benelux
Selfie-time vanop de kajak.
Oefening baart kunst!

Ideaal om bij warm weer te dobberen over het water, te genieten van de vele waterlelies en het geluid van ruisend riet. Vergeet je zwemkledij niet onderaan te doen, je mag hier zwemmen!

# Kolonie van Wortel (Provincie Antwerpen, België)

Uitgeroepen tot wandeling van het jaar in de provincie Antwerpen

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur kolonie Wortel provincie Atwerpen België Benelux
Over de landschappen van de kolonie uitkijken over de vele vennen!

Genieten van de overblijfselen van één van de Koloniën van Weldadigheid. Het onderhandelen met Unesco om dit gebied werelderfgoed te maken laat nog even op zich wachten, wellicht krijgt dit een vervolg in 2020.

Geniet ondertussen volop van de statige lanen die hier werden aangebracht en alle andere natuurpracht die wij als erfenis kregen.

# Loonse en Drunense duinen (provincie Nood-Brabant, Nederland)

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur Loonse en Drunense duinen nationaal park Nederland Benelux

Zand, zand en nog eens zand in de uitgestrekte zandduinen van dit gebied. Wil je een wandeling maken met je hond of paard of jezelf gewoon uitleven met je blote voeten in het fijne zand.

Beachvolley, frisbeeën, vliegeren of gewoon genieten van een prachtige zonsondergang.

Links : Net voor je naar beneden kan lopen…het witte, zachte zand tegemoet!

Laat je verrassen door dit nationale park, voor wie niet houdt van het natte zeezand dat plakt tussen je tenen…hier hou je het lekker droog!

 # Vallei van de Kikbeekbron, (provincie Limburg, België)

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur Vallei van de Kikbeekbron Maasmechelen België provincie limburg
Aan de voet van de vallei.
mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur Vallei van de Kikbeekbron Maasmechelen België provincie limburg
Ogen te kort voor het weidse panorama

Een deel van het nationale park De Hoge Kempen in België, daar ligt deze vallei. De oude grindgroeve is omgetoverd tot een paradijs voor tal van watervogels. Langs de zijkanten kan je overal genieten van een adembenemend uitzicht over deze vallei.

Je kan de paarden tegenkomen die lekker staan te grazen tussen de heide, verschillende soorten paddenstoelen komen op je weg en talrijke watervogels spotten (vergeet je verrekijker niet).

# Chaamse Bossen, Nederland (provincie Noord-Brabant, Nederland)

Van Alphen tot Breda kan je kilometers wandelen door heerlijk afwisselende bossen. Deze herfst waren deze bossen bezaaid met ontzettend veel verschillende soorten aan paddenstoelen.

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur paddenstoelen Chaamse Bossen Nederland Brabant Benelux
mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur paddenstoelen Chaamse Bossen Nederland Brabant Benelux

De verscheidenheid van dit bos wordt afgewisseld door open velden met heide of gras. Bewandel hier de lange zandwegen die je daarna weer in dat smalle paadje door het bos heen voeren.

# Lommelse Sahara, Lommel (provincie Limburg, België)

Een speelparadijs voor de jeugd aangevuld met een heerlijk wandelgebied langs de oude zandgroeve van Lommel. Beklim de hoge uitkijktoren en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Groenblijvende dennenbomen worden hier prachtig afgewisseld met kleurrijke loofbomen die in de herfst een prachtige kleurenpalet boven toveren.

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur lommelse Sahara lommel limburg

Vooruitblik op 2020!

In 2020 gaan we graag verder met wandelen, fietsen, paardrijden…en wie weet wat er nog op mijn weg ligt. Veelal laat ik me leiden door mijn instinct en ‘mood van de dag’ om een wandeling uit te kiezen.

Tja, mijn planning verloopt nog wel eens anders dan verwacht, wellicht zoals bij iedereen. Het weer doet ook wel eens zijn duit in het zakje!

Een aantal gebieden staan hoog op mijn wensenlijstje om in het volgende jaar te gaan bezoeken. Ik geef je graag een kleine lijst mee dat je mag verwachten.

  • De ruïnes van Villers la Ville , Vlaams-Brabant (België)
  • Een rondreis door Groothertogdom Luxemburg
  • Tulpenpracht in Flevoland
  • Brunsummerheide, als de heide in bloei komt te staan
  • Het Zwin in Knokke
  • En nog veel meer…

Heb je nog een gebied dat je zeker wil zien verschijnen op deze website, geef me zeker een seintje via info@studiobenelux.com

Mijn trips kunnen jullie allemaal volgen via Pinterest en Instagram Hopende dat jullie evenveel plezier beleven van deze tochten als ik en misschien zelfs nog meer…

mooiste wandelingen studiobenelux wandelen natuurwandeling prachtige natuur Loonse en Drunense duinen nationaal park Nederland Benelux
Loonse en Drunense duinen

Laat me dit artikel eindigen met jullie een prachtig nieuwe jaar toe te wensen en veel plezier toe te wensen terwijl je met een goede gezondheid door de prachtigste natuur in de Benelux vertoeft!

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: