Over mij…

De Benelux en ik : een aparte ontdekking!

Home sweet home

mezelf studiobenelux studiostien

Hey iedereen, ik ben Kristine. Geboren en getogen in een stad dat in het midden ligt van de Belgische Kempen. Ja, die Kempen die bekend staan voor gezelligheid, mastbossen en in de zomer heb je er van die superwarme zandgronden. Ik woon er alvast graag en wellicht voor altijd, al weet je nooit wat het leven brengt.

Al die andere plaatsen die ik steeds weer ontdek in de Benelux doen me soms wel eens twijfelen, waarom ik in Turnhout woon en daar wil blijven wonen. Het enige antwoord ligt wellicht in het woord ‘thuis’…en dat ik de plaats waar ik steeds weer vertrek en ook thuiskom.

Rond mijn woonplaats ben ik gezegend met talrijke natuurgebieden die meer dan de moeite waard zijn. Over deze gebieden ga je talrijke artikels terug vinden. Maar…zoals je gaat merken beschouw ik zowel het noorden van Nederland als het zuiden van België en het oostelijke Luxemburg tot ‘mijn thuis.

Tekenen, fotograferen…gewoon creatief

In mijn kindertijd had ik al een voorliefde voor tekenen. Later werd ik dan maar bouwkundig tekenaar en dat doe ik eigenlijk nog altijd. Tekenen van gebouwen in staal met een 3D-tekenprogramma doe ik de hele dag met veel liefde.

Daarnaast ontwikkelde ik door de jaren een liefde om achter de camera te gaan staan. Sinds het digitale tijdperk invoegen is getreden bij de camera is het me steeds meer gaan interesseren. Filmrolletjes waren leuk, maar het huidige tijdperk heeft toch wel behoorlijk wat voordelen.

Gewoon wat creatief bezig zijn is mijn ding. Tekenen, fotograferen, schrijven…stilzitten zit er niet meteen in, dat lukt me toch…daar ga ik van wandelen!

Mijn partners in crime

#1 Mijn fotocamera

Natuurlijk ga ik niet altijd op mijn eentje op pad! Ik hou er anders wel van op mijn eigen ritme de natuur rond me te ontdekken. Mijn fotocamera en ik nemen dan alle tijd om alle pracht en praal in ons op te nemen. Het leuke van fotograferen, je kan achteraf nog nagenieten van al je ontdekkingen. Op mijn andere website StudioStien.be kun je nog meer ontdekken over mijn fotografie.

Want…met mijn fotocamera is alles begonnen. Hij stuurde mij op stap in een mindere periode en leerde me waarom wandelen zo goed voor je is. Opnieuw en opnieuw wou ik op ontdekking in mijn eigen omgeving en die ontdekkingen wilde ik delen met de hele wereld. Het ontstaan van studiobenelux.com was geboren.

#2 Mijn ouders

Die 2 schatjes van ouders van me hebben een voorliefde om te gaan fietsen en naar de vele jaar-en paardenmarkten te gaan die Nederland en België rijk zijn. Ze nemen me letterlijk mee in hun enthousiasme de wereld van nabij te ontdekken.

Talrijke plaatsen deden ze me al ontdekken. Met een reeds gezegende leeftijd gaan ze nog steeds met de kaart op stap. Ze trekken me af en toe wel uit mijn digitale wereld en gooi dan zonder zorgen mijn smartphone maar al te graag even aan de kant. Het leukste ligt immers meestal vlak voor je neus!

#3 Dochterlief

Een ongelooflijke schat van een dochter die net als ik gek is op natuur, paarden en fotografie. Héérlijk om diezelfde interesses te delen. Met een tienerdochter is het niet altijd makkelijk… Ze daagt me altijd wel uit om eens ‘iets anders’ te doen dan wandelen.

Kanovaren, paardrijden, kamperen, bergbeklimmen, hoogteparcours…het komt allemaal langs. En weet je wat? Ik vind het nog superleuk ook om op tal van manieren de natuur te ontdekken.

#4 Onze paarden

Tja, deze mag ik zeker niet vergeten! Zelf ben ik opgegroeid tussen de pony’s die later natuurlijk paarden werden. Dressuur, springen, 8-tal rijden en eventing…het moest maar zo leuk niet zijn. Vele zondagen ben ik vroeg uit mijn bed gesprongen om op wedstrijd te gaan.

mennen menroute koets paarden paardrijden

Dochterlief kreeg wat later een pony, wedstrijden interesseerde haar geen moer. Véél liever wou ze net als mijn vader met de koets gaan rijden. Koets of huifkar, ze gaan samen vaak op weg. Als het op wielen staat met een paard ervoor zijn ze er maar wat graag bij.

Regelmatig ga je dan ook wat menroutes of ruiterroutes tegenkomen die we her en der graag eentje maken. Onze grijze boerenpaardje heeft de stiel al een paar jaar geleerd van haar vos vriendinnetje. De dochter van dat vriendinnetje is duchtig bezig met het vrolijk opgroeien samen met haar zwarte, friese vriendin. Een gezellige meidenclub die paarden bij ons!

#Vrienden en familie

Natuurlijk ga je op foto’s ook wel eens andere mensen tegenkomen. Familie genoeg die net als ik even gek is van paarden en natuur. En die vrienden die maak ik gewoon nieuwsgierig genoeg om mee te gaan!

Kamperen of toch maar een hotelletje

Een keuze maken tussen hotel of tent ligt denk ik voor velen wel voor de hand. Superbasic backpacken of toch wat meer glamping tot echte luxehotels : aan jouw de keuze. Mijn keuze is meestal heel vlug gemaakt…

Lekker weertje!? Tent en een paar benodigdheden inladen en we zijn weg. De aanschaf van mijn eigen tent was een superinvestering! Ik heb altijd wel wat plaatsen op mijn verlanglijstje staan waar ik graag naartoe wil. Niet altijd liggen die plaatsen vlak bij de deur.

tent kamperen

Een uurtje zit je al vlug in de auto daar schrik ik niet van terug. Als het al wat langer wordt blijf ik graag wat langer. Gelukkig zijn er genoeg kampeerplaatsen waar je vrij mag kamperen. Campings waar je naartoe mag zonder reserveren staan daarom bij mij bovenaan. Even tijd en we zijn weg!

Wat we zeker willen uitproberen is gaan kamperen met de paarden…

Waarom bloggen over de Benelux?

 Ik woon vlak naast de grens met Nederland en ben dus na een kwartiertje al over de grens. Mijn moeder woonde vroeger zelfs bijna op de grens. De smokkelverhalen van mijn grootmoeder droegen ook wel hun steentje bij.

Natuurlijk zijn België, Nederland en Groothertogdom Luxemburg vlakbij! Wil ik even erop uit trekken dan zijn die drie landen die samen die leuke naam ‘Benelux’ kregen, net om de hoek. Hoe meer ik hier op verkenning ga, hoe meer ik ervan wil zien. En die leuke plaatsen wil ik graag met jullie delen!!!

Interessante artikels voor jou!

reizen travel België Nederland Luxemburg Benelux wandelen fietsen natuurrdomeinen kamperen
reizen travel België Nederland Luxemburg Benelux wandelen fietsen natuurrdomeinen kamperen
reizen travel België Nederland Luxemburg Benelux wandelen fietsen natuurrdomeinen kamperen

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: