Genieten in België, Nederland en Groothertogdom Luxemburg

De ultieme gids die je door de Benelux leidt

Benelux is de afkorting van 3 landen die vlak naast elkaar liggen nl. België, Nederland en Groothertogdom Luxemburg. Onder het motto ‘samen staan we sterk’ maakten ze om economische redenen een overeenkomst zodat het wat makkelijker werd om zaken te doen en te reizen.

De 3 landen munten uit in een ontzettende diversiteit. De vraag is eerder ‘wat vindt je er niet’? 22 nationale parken liggen voor je klaar en vele steden die prachtige historische en moderne gebouwen herbergen om die prachtige citytrip te kunnen maken.

Van het noordelijke platteland, gaan de ‘lage landen’ over naar heuvelachtig gebied. Meer in het zuiden situeren zich het berggebied met het overbekende Müllerthal op kop. Doe er een kilometers lange kustlijn bij en wie zou er hier niet op vakantie willen komen!

Beste periode om de Benelux te bezoeken

wandelen wandelroute natuurgebied wandelknooppunt
In augustus staan er talrijke heidegebieden in volle bloei.

Het klimaat in de Benelux is behoorlijk zacht, er is niet echt een seizoen dat je hier niet wil zijn. Zowel tijdens de zomer als winter is het hier best aangenaam. De temperaturen blijven meestal tussen -10° en + 30°, al zijn er altijd wel uitzonderlijke periodes.

Hoe reis je door de Benelux?

Vervoer en transport

Openbaar vervoer

Trein, tram, bus en metro staan voor je klaar. De verbindingen tussen de 3 landen is mooi aan elkaar gemaakt. Voor wie het openbaar vervoer neemt, neemt best een kijkje op :

Auto, kamper of mobilhome

De vrijheid om te reizen waar je wil en wanneer je wil. Koning auto is nog steeds een uitermate geliefd vervoersmiddel om te reizen. Vele dagroutes met de auto zullen je zeker bekoren.

Wandelen en fietsen

Klimmen op rotsen, prachtige uitzichten over valleien, struinen door de duinen, heerlijke verre zichten…Een daguitstap of dagenlang backpacken doorheen de Benelux.

wandelen wandeluitrusting wandelaar

Doorheen de natuurdomeinen en reservaten zijn talloze wandel- en fietsroutes voor jou uitgestippeld. Via de wandelknooppunten kan je zelf je route uitstippelen en wie dwars door de Benelux wil kan dit aan de hand van de groteroutepaden.

natuurgebied wandelroute wandeling wandelknooppunt
Landelijke velden in de Kolonie van Wortel op de grens van België en Nederland.

Verblijven en overnachten

Jeugdherbergen, hotels, B&B’ en kamperen

Ook de wat oudere jeugd is altijd welkom in de jeugdherbergen, hotels en B&B’s die je overal wel terug vindt. De toeristische verblijven zijn ruim uitgebouwd, zodat je wel altijd ergens lekker kan slapen.

Kampeerders kunnen hun hartje ophalen op de vele campings en ook het vrije kamperen in de natuurdomeinen. Wie op zoek is naar een nieuwe kampeeruitrusting kan zijn hartje ophalen in de megagrote kampeerwinkels in Nederland.

Wat te doen in de Benelux

Hippe steden

De Benelux is rijk aan tal van prachtige steden waar je dagen kan doorheen reizen. Denk aan de Amsterdamse grachten, het architecturale Rotterdam, de historische gebouwen van Brugge, Antwerpen de havenstad en nog veel meer…

Lees hier de 14 leukste citytrips van de Benelux!

Prachtige natuur

22 nationale parken, uitermate beschermde gebieden. Stuk voor stuk uniek in hun eigen diversiteit. De ene biedt je de meest prachtigste bossen, de andere landduinen en weer een ander riet en waterwegen.

Buiten deze parken zijn er nog veel natuurdomeinen in privé bezit. Voornamelijk in de regio van Wallonië en Luxemburg worden deze domeinen meer en meer opengesteld voor het grote publiek.

Interessante artikelen voor jou!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: