Wandelroute C2 vanuit Consdorf

Een wandelroute die rustig begint met de uitkijk over een prachtig landschap. Duik daarna de rotsen letterlijk in en maak jezelf maar smal tussen de smalle gangen van deze bergen.

De route die hoog op het verlanglijstje stond van mijn tienerdochter. Deze route is dan ook lekker speels en er is zoveel moois te zien. Een beetje speleologie is hier best op zijn plek. Mijn tienerdochter wurmde zich met veel plezier door allerlei spleten die wat van het pad afweken.

Een wandeling in de regio van Mullerthal in het kleine lang Groothertogdom Luxemburg, dat je zeker zal bekoren door de veelzijdigheid die je ten deel valt.

Opwarmen langs de weilanden

Je wandeling start aan het busstation van Consdorf. De pijlen zijn in de hele regio zéér goed aangegeven, meestal vind je ze terug op de bomen.

Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie

Wandel over het paadje naast het weiland. Hier kom je de eerste trappen al tegen. Onderaan het weiland kom je meteen aan de eerste prachtige rotsformaties. Het pad vervolgt zich verder door de bergen die hoog boven je pad uitsteken.

Lees hier mijn artikel : Wat te doen in Mullerthal!

Wandelen door donkere kloven

Een superleuke ervaring is dit deel van de wandeling. De 3 kloven bij elkaar zijn goed voor 100 meter wandelen tussen de rotsen. Voel met je handen aan het gesteente. Wat je niet zou verwachten is dat deze gesteenten heerlijk zacht aanvoelen en lekker fris op warme dagen.

Neem een zaklamp mee, vooral door de donkere gangen van de Kuelscheier kan je wat extra licht gebruiken. In de gangen zijn wat trappen aanwezig, kijken waar je loopt is hier aangewezen. Heb je graag je handen vrij, zet dan een hoofdlampje op.

Lees hier het artikel : Wat te doen in de regio van Mullerthal!

Rittergang

Een eerste kloof die je kan zien als opwarmertje. Nog niet zo heel smal zijn de kloven tussen de bergen en je blijft het zonlicht zien. Ideaal voor mensen die het niet zo hebben voor smalle gangen. Zij zullen ook hier best kunnen genieten van deze gangen.

Déiwepëtz

Een ietwat smallere en langere kloof in deze bergen is de Déiwepëtz. Geen idee hoe je naam van dit deel juist uitspreekt, probeer het maar eens…  Helemaal donker is deze kloof nog niet, wel aangenaam.

Rittergang Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie
Rittergang
Kuelscheier Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie
Kuelscheier

Kuelscheier

De pikdonker spleten van dit deel zijn de absolute topper van deze wandelroute. Lekker smal en je zal jezelf af en toe een kopje kleiner moeten maken. Kijk niet alleen naar boven, maar ook naar de grond er zijn hier een aantal trappen aanwezig.

Aan het begin van dit deel kan je nog verder naar boven klimmen om uit te kijken vanaf het ‘Belle vue’. De trappen gaan stijl naar onder en boven. Eens boven kan je genieten van het zicht op een idyllisch plekje dat je zo dadelijk nog van dichtbij mag bekijken.

Mensen die niet houden van deze dunne, donkere kloven kunnen dit stuk omzeilen. Het pad ernaast loopt gewoon verder op je route.

Een stukje van de Mullerthal Trail

Heb je dit deel van de wandeling al volbracht? Je hebt net een deel van de Mullerthal Trail gewandeld!  Na het verlaten van het weiland tot na de donkere kloven heb je een stukje van Route 2 gewandeld.

Wat is de Mullerthal trail? Dit zijn 3-lusvormige routes van ongeveer 37 km lengte die je langs de mooiste plaatsen in de regio leiden. Deze zijn speciaal gemaakt voor wie gek is op langeafstandswandelingen of groteroutepaden.

Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie

Idyllische rustplaats onder aan de berg

Op je weg naar boven kreeg je al een zicht op deze plaats. Een open plaats in het bos waar je even halt kan houden om te genieten en jezelf inwendig te versterken. Geniet even van het klotsende water van rivier de Herdbaach.

Het pad met de grote stenen rotsen brengen je opnieuw naar boven, waar je na een tijdje opnieuw een kijkje krijgt over de open velden.

Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie

Wandel verder over de mountainbikeroute

Het pad gaat verder over een mountainbikeroute. Het pad is breed genoeg voor beiden. Zowel mountainbikers als wandelaars gaan dezelfde richting uit. Veel hinder ga je niet ondervinden als wandelaar, zelf hebben we niet één mountainbiker gezien.

Door het dorp van Consdorf

Lees hier het artikel : Wandelroute C1, een korte, verkennende route rond Consdorf!

Het laatste deel van je wandeling brengt je langs een aantal prachtige gebouwen van Consdorf. Je krijgt meteen een idee van de prachtig mooie dorpjes die je hier overal in de regio vindt. Zo kom je langs Hotel de la Gare en staan er een paar prachtige boerderijen in het midden van het dorp.

Consdorf wandelroute C2 Mullerthal Trail wandelen hike hiking backpack travel reisinspiratie

Praktische info

 • Lengte van de route  : 4.2 km + de beklimming naar de ‘Belle Vue’. Vertrek je vanaf Camping La Pinède in Consdorf reken dan nog een extra kilometer. Op deze camping is een Tourist Infocenter waar je een wandelkaart kan kopen.
 • Start van de route : achter de kerk van Consdorf bevind zich een busstation en café La Poste, loop rechtdoor naar de weilanden, daar begint de route.
 • De route is middelzwaar, veel trappen zijn er aanwezig
 • Zeker nodig : extra verlichting : hooflamp of zaklamp (doe je smartphone in je broekzakken en neem je zaklamp mee, deze is beter bestand tegen vallen)
 • Stevige wandelschoenen zijn een must!
wandeluitrusting zaklamp wandelen
Nieuwsvrief Studiobenelus reistips traveltips

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: