Wandelroute C1 rond Consdorf

Een prettige opwarmer voor wie al een klein stukje van de omgeving van Consdorf wil zien. Een kortere wandelroute, door Klein Zwitserland, de regio van Mullerdal.

wandelroute C1 Consdorf Mullerdal Klein Zwitserland Luxemburg Benelux wandelen

Vanuit de achtertuin van camping La Pinède in Consdorf kan je kennismaken met de omgeving in de regio Mullerthal. Bij onze aankomst op deze camping hadden we meteen zin om op pad te gaan. Na een paar uurtjes autorijden was deze wandelroute meteen de juiste ontspanning.

Beland meteen tussen prachtige rotsen

Laten we rustig beginnen…dachten we! Je wordt meteen tussen de prachtige rotsformaties gegooid die de hele streek rijk is. Iedereen die ons al over deze regio vertelde was duidelijk : het is daar prachtig! We kunnen dit enkel beamen en weten meteen waarom deze regio ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd.

Meteen verscheen een glimlach op ons gelaat. Het begin van onze 5-daagse reis doorheen Groothertogdom Luxemburg begon alvast heerlijk. Wat ons meteen opviel waren de gezichten van apen die de rotsen leken te hebben.

wandelroute C1 Consdorf Mullerdal Klein Zwitserland Luxemburg Benelux wandelen

In het begin van je wandeling kan je even genieten in het houten prieeltje dat is gebouwd. Wanneer je een klein stukje van je pad afwijkt kan je nog uitkijken over de boomtoppen. De zonsondergang was er prachtig.

Buergkapp

De prachtig overstekende rotsformaties hebben deze regio gevormd. De trappen gidsen je tussen de rotsen en je wandelt vlak naast de hoge rotsformaties. Wil je even zitten, dan staat er een zitbank voor je klaar.

wandelroute C1 Consdorf Mullerdal Klein Zwitserland Luxemburg Benelux wandelen

Dit deel is een stukje van de Route 2 van de Mullerthal trail. Deze langeafstandswandeling brengt je ook langs wandelroute C2.

Langs deze route kan je even een ommetje maken langs de molen van Consdorf. Hier is een hotel en brasserie gevestigd.

Door het dorp van Consdorf

Het laatste deel van je wandeling brengt je door het centrum van Consdorf. Je vind er ene cafeetje en ook een bakker waar je terecht kan voor superlekkere croissants en broodjes, een meeneem koffie en zelfs maaltijden om je backpackuitrusting of kampeerspullen aan te vullen.  

wandelroute C1 Consdorf Mullerdal Klein Zwitserland Luxemburg Benelux wandelen
Even achter je kijken over de velden, het laatste stuk van je wandeling!

Praktische info

  • Lengte van de route  : 1.9 kilometer
  • Start van de route : aan camping La Pinède van Consdorf, hier is ook het Tourist Info center gelegen waar wandelkaarten beschikbaar zijn
  • De route is licht, er zijn wat trappen aanwezig
  • Aan de voet van de Buergkapp vind je parking Fluedebeur

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: