Cadeautips voor wandelaars

Het ideale cadeau voor een wandelaar!

11 Ideeën voor het perfecte kerstcadeau, verjaardagscadeau en elk ander feest!

Ken jij ook iemand die verstokt is aan het wandelen? Ja, zo iemand die liever een feestje mist dan een keertje niet te gaan wandelen! Wel, dan is het misschien tijd om hem of haar een wandelcadeautje te geven!

Niet altijd makkelijk om te weten welk cadeautje jij dan best geeft aan een wandelaar als jij zelf niets van wandelen afweet. Knap lastig misschien denk je? Niet echt! In elke hobby heb je mensen die wat meer of minder met die hobby bezig zijn.

Afhankelijk van de persoon die jij voor ogen hebt, kan je al een beetje polsen en uithoren wat die persoon het meest interesseert. Een voorbeeldje…honderduit vertellen over die coole rage van sportsokken, of is het bandje van de stappenteller bijna stuk.

Het ideale moment om wat verder in te gaan in het gesprek om uit te horen waar de interesses liggen…misschien wil jij hierna wel beginnen met wandelen!

Tijd voor wandelcadeautjes!

Of het nu een cadeautje is voor een verjaardag, Pasen of Kerstmis, maakt niet zoveel uit. Onderstaande cadeautjes kan je voor elke gelegenheid gebruiken. Doe er een leuke cadeauverpakking rond met leuke figuurtjes op, meteen is je cadeautje hip en fancy!!!

1 Sokken of kousen voor wandelaars

 

Mijn ultieme cadeau zijn sokken! Een goed paar sokken is onweerstaanbaar en je kan er nooit genoeg van hebben. Je vindt ze in heel veel verschillende kleuren en motieven.

De kracht van sokken wordt nog wel eens onderschat. Koop dus beter één paar van goede kwaliteit dan drie met een lage kwaliteit. De wandelaar zal je de kennis die je op voorhand hebt opgedaan weten te appreciëren.

2 T-shirt met coole bedrukking

T-shirt Topper cadeau kerstmis verjaardag

Hier kan je iedereen gelukkig me maken. Een t-shirt met een leuke quote! Dit kan je altijd aandoen, het hele jaar door. En omdat ik nog geen enkele wandelaar tegen ben gekomen die geen ‘topper’ is, is dit toch echt wel mijn favoriet!

cadeau kerstmis verjaardag

3 Stappenteller

Hij is superhandig, die stappenteller. Ik heb de mijne al bijna 2 jaar en ik zou het enorm lastig vinden om nog zonder te kunnen. Mijn stappenteller is dan ook in de vorm van een horloge en ik draag hem altijd om. Heb ik mijn stappen bereikt begint hij een beetje te trillen rond mijn pols.

Deze stappenteller telt niet alleen je stappen. Hij vertelt jou hoe laat het is, je hartslag, hoe goed je geslapen hebt en met de functie ‘relax 2 minuten’ ben je helemaal weer fit.

cadeau wandelaar kerstmis verjaardag
cadeau wandelaar kerstmis verjaardag

Starten met een goedkoper model kan perfect, ze zijn er al vanaf +/- 30 €. Modellen om mee te nemen in je broekzak zijn er ook, ze lijken me niet zo handig…zelf zou ik hem altijd vergeten mee te nemen. Let wel op ; deze zijn wellicht niet zo bestand tegen water.

4 Je stappenteller personaliseren met een leuk horlogebandje

Mijn eigen horloge is een Fitbit, opgeleukt met een lederen bandje. Deze zijn relatief wat duurder maar zijn de prijs meer dan waard. Ga ik naar het zwembad laat ik hem ook aan, mijn Fitbit is waterdicht ook al geeft de fabrikant dat niet graag toe. De gegevens kan je bijhouden op je smartphone?

5 Drinkbus

De meeste wandelaars zijn toch wel fan van de natuur. Rondslingerend afval is echt niet leuk om te zien tijdens je wandeling.  Wandelaars zullen het daarom juist leuk vinden dat ook jij jouw steentje wil bijdragen aan het behoud van onze fauna en flora. Minder plastic flesjes is gewoon minder afval in onze bossen en natuurdomeinen.

cadeau kerstmis verjaardag drinkbus

Voor nog veel meer keuze in herbruikbare drinkbussen….

cadeau kerstmis verjaardag

Wat kan je dan beter doen als een drinkbus inpakken als cadeau. Drinkbussen zijn immers meermaals inzetbaar en doen jaren dienst als trouwe wandelkameraad. Hij moet enkel gevuld worden met het favoriete drankje en je kan op weg.

6 Heuptasje voor je drinkbus

Talrijke motieven en kleuren zijn beschikbaar. Een aantal merken promoten meer en meer hun drinkbussen van gerecycleerde producten. Héérlijk om de inventiviteit van deze creatieve mensen te zien om afval herbruikbaar te maken.

Pimp je drinkbus!

Je kan je drinkbus makkelijk meenemen in een bijhorend heuptasje. Ideaal voor mensen die geen zin hebben om een rugzak mee te nemen en zichzelf toch van drinken te voorzien.

Drinkbussen kan je makkelijk pimpen met wat stickers. Je hebt misschien nog wel iets liggen van je favoriete rockband of muziekstation. Iedereen weet meteen dat die van jou is!

Nog steeds bang om jouw drinkbus kwijt te raken? Plak er dan een sticker of met je naam en adres. De superhandige stickers (ik heb ze in grote getalen thuis liggen) kun je behoorlijk naar wens stijlen en op je drinkbus nog  ‘cooler’ maken.

cadeau kerstmis verjaardag wandelaar

7 Fluovest, zaklamp of lamp met muts of je hoofd

Kerstmis valt zowat in de donkerste periode van het jaar. Net dan worden er talrijke kerststallentochten of avondwandelingen georganiseerd. Wie houdt er niet van een wandeling met lichtjes of een wandeling tijdens ‘nacht van de nacht’.

Op de donkerste momenten kan je dan maar beter wat verlichting bij je hebben. Zelfs bij schemerdonker raad ik je aan om een fluovestje aan te trekken. Verder kan je uitbreiden met een zaklamp of een lampje voor op je hoofd, al dan niet met extra muts.

8 Regenjas of regenhoes voor over de rugzak

Alle wandelaars komen vroeg of laat wel in een regenbui terecht. Je kan maar beter voorbereid zijn om dan niet kletsnat de dag te moeten doorbrengen. En kleine dingen kunnen wonderen doen…

Regenjassen die je al wat kunnen beschermen en makkelijk in je rugzak passen zonder extra veel gewicht. Haal je regenjas maar uit je rugzak en ook die regenhoes die je meteen over je rugzak trekt zodat al jou andere spullen lekker droog blijven!

cadeau wandelaar kerstmis verjaardag wandelcadeau

9 Waterdicht zitmatje

Niet alle gebieden zijn voorzien van leuke zitbanken en daarvoor bestaan er waterdicht zitmatjes. De ondergrond kan nog behoorlijk vochtig zijn, zelfs in de zomer en met een natte broek rond lopen is niet zo leuk!

10 Boeken voor wandelaars

#Wandeldagboekje

cadeau kerstmis verjaardag wandeldagboek

Makkelijk om op te schrijven en te onthouden als wandelaar waar je al geweest bent en vooral ook wanneer. Elk gebied kleurt tijdens de wisseling van de seizoenen weer anders en daarom ga ik ook meerdere keren terug naar een bepaald gebied.

cadeau kerstmis verjaardag

TIP : Neem een potlood mee op je weg, een balpen weigert wel eens dienst bij vochtig weer!

#Wandelboek vol inspiratie

cadeau kerstmis verjaardag reisboek wanderlust

Wanderlust , een prachtig boek vol inspiratie over ontzettend mooie gebieden over de hele wereld!

TIP: #wandelust op Instagram geeft je prachtige beelden van over de hele wereld, om jaloers op te worden.

cadeau kerstmis verjaardag

In de hele wereld zijn er ontzettend veel mooie plaatsen te vinden waar het prachtig wandelen is. Geef een boek cadeau over een land of gebied waar jij van denkt ‘dit is echt een plek voor die persoon’!

Het opschrijven van de details over de gebieden vb staat er heide, is er een beekje, lag er sneeuw… Het wordt een handig boekje om keer op keer te raadplegen. Een gouden boekje!

Mijn eigen website staat voor de prachtigste gebieden in de Benelux. Het ideale terrein om thuis voor te bereiden op die lange meerdaagse wandelreis. Ook over de Benelux bestaan de prachtigste boeken!

#Boek over fotografie

Euh, fotografie? Ja Natuurlijk! Veel wandelaars zijn begeesterd door fotografie (net als ik) dus waarom zou je geen boek geven met extra tips over natuur- en landschapsfotografie.

cadeau kerstmis verjaardag fotografie natuurfotografie boek

Hoor jou persoon op voorhand al maar uit, wat ze het meest interesseert, vogels, herten, watervallen, landschappen, vlinders, insecten,… je kan dadelijk selecteren over het ultieme onderwerp!

cadeau kerstmis verjaardag

11 Noorse trui : hartverwarmend!

Last but not least! Mijn allerlaatste tip maar zeker niet de minst… Een heerlijk warme Noorse trui. Je komt meteen in de juiste winterstemming en je hebt geen enkel excuus meer om geen stevige winterwzndeling te maken!

Noorse truien verkrijgbaar bij Antrekk.nl

cadeau wandelaar kerstmis verjaardag noorse trui

Ik wens je heel veel plezier bij het uitpakken van de cadeautjes!

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan vlug op deze pagina vol duurzame en milieuvriendelijke producten…om de natuur nog een extra handje te helpen!

Interessante artikels voor jou!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: