Wandelen in Ferme Libert (Oostkantons)(BE)

Wandeling langs rivier Trôs-Maret in Malmedy

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux oostkantons

Grindpadjes, rotsen en andere gesteenten voeren je op een weg langs de rivier Trôs-Maret. Reeds aan het begin van je wandeling hoor je reeds het stromen en klotsen van de rivier. De eerste grindpaden die door het bos gaan, laten je nietsvermoedend achter over wat nog komen gaat.

De grindpaden moet je wel voorzichtig afdalen, ze liggen los en kunnen je zo naar beneden doen schuiven. Mijn dochter hield er een paar flinke schaafwonden aan over, mijn onze kleine reisapotheek kon ze zo weer verder. Met minder enthousiasme de berg willen aflopen was de boodschap.

Het klotsende water van de rivier Trôs-Maret

Na een eerste opwarming maak je al kennis met het stromende water van de rivier. Bij laag water kan je het water oversteken via de rotsen. Bij wat hoger water is het bruggetje makkelijk aangelegd. Verderop is het geklater van het riviertje gewoon volgen.

Onderweg kom je prachtige zichten tegen op de Trôs-Maret, kleine watervallen zullen je proberen je bekoren. Je komt deze watervallen in grote getalen tegen op je weg naar boven. Het rotsachtige pad voert je langsheen de rivier.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons rivier Trôs-Maret

Touwen zijn vastgemaakt aan de zijkant van de bergen om extra houvast te bieden. Vooral als de rotsen nat zijn acht ik deze zeer welkom. Op onze tocht was het zeker te doen zonder, mits enkele evenwichtsoefeningen die dient te ondergaan. Je kan ondertussen alvast genieten van het klotsende water.

Picknicken in het bos naast het water

Op meerdere plaatsen kan je gaan zitten om even te picknicken. Banken om te gaan zitten zijn niet aanwezig. Breng dus een matje mee met waterdichte laag onderaan om op te gaan zitten.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons rivier Trôs-Maret

Net over halfweg ben je op het hoogste punt van je wandeling. De blauwe gier stuurt je dan terug het bos in naar beneden. Daar vindt je opnieuw het stromende riviertje, ideaal voor je picknick.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons

De blauwe plaatjes met de gier naast, wijzen je de weg op deze wandelroute.

Tijdens je picknick kan je je voeten makkelijk even verfrissen in het ijskoude water. Het is niet makkelijk stappen op de rotsen en grindpartijen, maar het doet bijzonder veel deugd. Een handdoek om je voeten af te drogen is een must, zo voorkom je pijnlijke voeten. Je kan ook steeds waterschoenen meenemen.

Verder wandelen met prachtige verzichten

Na een steile beklimming in het bos kom je terecht tussen groene bossen. Je merkt dat de bossen hier nog jong zijn en de natuur opnieuw zijn gang kan gaan. Verstandig bosbeheer lijkt aanwezig te zijn.

Verder op het pad kom je op het hoogste punt van je wandeling terecht. Je hebt hier een prachtig zicht over de omgeving en het bosrijke landschap. Kijk dus zeker even achterom dan mis je al het moois niet.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons

Op dit stuk van de wandeling is nog een vogelkijkhut aanwezig, je vindt hem aan je rechterzijde tegen een aanpalend bos. Zelf kon ik hem niet kunnen uittesten of hij nog helemaal stabiel is. Wellicht is het beter om even bij het lieflijke kapelletje een gebedje te bidden voor je er naartoe gaat.

Op het einde van je route wordt je nog getrakteerd met een prachtig zicht over de vallei. Op het grasveldje kon ik een bruine heikikker spotten en talrijke vlinders vlogen errond. Bijna beneden in de vallei staan op je rechterkant nog een aantal mooie herten.

Deze herten worden in gevangenschap grootgebracht, al lijkt het op je weg wel dat ze naar jou staan te kijken vanop hun heuvel.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons hert

Handig om weten

Kinderen vanaf een jaar of 6 kan je makkelijk mee op je tocht nemen. Deze tocht is lekker avontuurlijk voor hen en toch niet al te lang. Kinderen die gewoon zijn om mee te gaan wandelen kunnen dit wel aan.

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons

Niet geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

Neem een zitmatje mee er zijn onderweg geen banken. Wil je met je voeten in het water, breng een handdoek mee. Neem een zitmatje mee er zijn onderweg geen banken. Wil je met je voeten in het water, breng een handdoek mee.

Stevige wandelschoenen met een goede grip zijn nodig op deze wandeling.

Beginpunt van de wandeling

wandelen wandeling natuurwandeling wandelroute Wallonië Benelux Oostkantons  startpunt
Hotel Grand-Champs

Je kan je auto parkeren op de parking van Hotel Grand-Champs. Aan de andere zijde van het hotel is een restaurant en horecagelegenheid. Deze heeft beperkte openingsuren. Vlakbij is het centrum van Malmedy, hier heb je veel keuze uit een korte snack of grotere maaltijd.

Adres : Route de la ferme Libert 31, 4960 Malmedy

In de buurt van deze wandeling

  • Het stadje Malmedy ligt vlakbij, het is een schattig dorpje met allerlei winkels en horecafaciliteiten en historische gebouwen. Het toeristisch infocentrum ligt op de markt.
  • Het Bikepark dat gekend is door BMX’ers en mountainbikers ligt op het weggetje naast het restaurant
  • Het klimpark ligt vlak naast het restaurant
  • In de omgeving zijn er talrijke campings, B&B’s en hotels aanwezig

Verder wandelen in de Oostkantons

Wil je meer info over deze wandelingen en wandelingen in deze regio? Je kan daarvoor terecht op de website van ostbelgian.be. Deze wandeling is ‘Plezierwandeling 04’ van hun website.

Wil je nog meer wandelen in deze omgeving : bekijk dan de wandeling ‘het ongerepte dal van Trôs-Marets’, evenzeer bij het Toeristisch Agentschap Oost-België verkrijgbaar.

avontuurlijk wandelen boek

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: