Zolang er maar water is…

Wandelen naast het water

Dochterlief komt thuis met een opdracht voor school… Ze moet een tekst schrijven over ‘wat ze het leukst vindt aan de natuur’. Ze kijkt me aan met ogen zo groot. Geen enkel idee lijkt ze te hebben over wat ze het allerleukst vindt.

wandeling wandelroute natuurwandeling water markvallei Ashputten

Ik kan ze wel begrijpen. Keer op keer ben ik weer verwonderd welke pracht de natuur weer voor mijn voeten gooit. Ik geef ze alvast een hele reeks aan mogelijkheden : de bomen die graag van kleur wisselen tijdens de seizoenen, paddenstoelen in alle kleuren en vormen, de sierlijke staart van de eekhoorns, de talrijk kwetterende vogels en water.

Links : een beeld van wandeling de Ashputten in Meer (markvallei)

Meren, kabbelende beekjes en stromende rivieren

Zelf heb ik vlug mijn keuze gemaakt uit een overvloed aan keuzes. De zanderige paden tussen de mooiste bomen met een grote hoeveelheid leven in verstopt, brengen mij steevast naar het water. Zo héérlijk is het om langs een kabbelend beekje te wandelen, over dat houten bruggetje waar je dan nog net een kikker weg ziet springen.

De grote meren reflecteren de wolken in het water en wellichte genieten talrijke eenden, ganzen en reigers van het koele water. Op zoek naar eten dat binnen het bereik ligt onder de waterspiegel vertoeven ze er gewillig en laten zich op een ongestoord plekje graag bewonderen.

Rechts: een foto van wandeling langs rivier Trôs-Maret in Ferme Libert (ooskantons van België)

Hoger op in de bergen worden de rustige riviertjes gevormd naar stromend, klotsende watervallen.

wandeling wandelroute natuurwandeling waterval

Uren lang kan ik luisteren naar het ruisende geluid dat voor eeuwig aanwezig lijkt te zijn. Ik kan er naar blijven luistern, het ideale moment om een rustpauze op mijn wandeling in te lassen.  

Mooie wandelingen op regendagen

Kinderen zullen het alvast superleuk vinden om te kunnen wandelen na een fikse regenbui. Wat is er leuker als te kunnen springen in de vele plassen die de regen heeft gevormd. Leuke laarzen of een goed paar waterdichte wandelschoenen zullen de pret enkel laten toenemen.

Zelf vind ik het natuurlijk leuker om met lekker weer naar buiten te trekken. Zoveel beter om mooie foto’s te maken en een genietend zonnetje doet je weer weten waarom wandelen zo goed voor je is.

Maar niets houdt me tegen om tussen de  regenbuien door te kunnen genieten van een héérlijke wandeling. Haal die leuke jas maar uit die stapel wandelkledij en ga op stap…zolang er maar water is!!!

jachthaven Blankenberge zee Benelux België
Jachthaven van Blankenberge (BE)

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: