Wandelcoaching

Heb je een dipje? Weet je even geen raad over hoe je verder moet in je leven? Ben je toe om even tijd te nemen voor jezelf en alles weer op een rijtje te zetten? Zit je vast in de dagelijkse beslommeringen?  Of zijn er bepaalde dingen gebeurt in je leven die je graag een plaatsje wil geven…dan kan je wellicht terecht bij de wandelcoach.

Wat is wandelcoaching?

wandelcoaching wandelcoach

Wandelcoaching is een relatief nieuw fenomeen. Sinds enkele jaren is het opgekomen en beetje bij beetje verder bekend geraakt. De naam ‘coaching’ betekent niet minder dan mensen helpen om de juiste weg opnieuw te vinden. Wandelcoaching is dan ook mensen helpen tijdens het wandelen

Sommige wandelcoachen gaan specifiek in op het vinden van je talenten. Ben je een beetje vastgelopen in je werksituatie of zit je vast in het dagdagelijkse stramien en is je droomjob toch eerder saai geworden. De wandelcoach kan dus ook een loopbaancoach zijn, die je opnieuw de moed zal laten vinden om je carrière een extra stimulans te geven.

Een win-win situatie voor zowel jezelf als je werkgever. Jij bent rendabeler als je gelukkig bent op je werk. Je presteert beter, bent productiever, gelukkiger en dan heb je automatisch minder stress, wat dan weer meer geluk met je gezin en vrienden oplevert.  

Wandelcoaching is ook van toepassing bij mensen die meer psychologische problemen hebben. Die burn-out had je wellicht niet zien komen. Herstel bij een burn-out, trauma’s of zit je in een dipje…met een gesprek tijdens een wandeling kan je een héél eind op weg komen.

Lang weggestoken problemen kunnen tijdens de wandelingen een zachtere uitweg vinden. De pijnlijke momenten een plaatsje geven in je leven, zodat je weer een mooie toekomst ziet.  

Wat doet een wandelcoach?

Een wandelcoach bespreekt met jou over jouw problemen tijdens een wandeling. In eerste instantie begint de wandelcoach met het terugvinden van jouw energie. De gezonde, frisse lucht geeft je weer kracht zodat je het dagelijks leven weer wat makkelijker aankan.

Tijdens het wandelen kun je samen gezellig een praatje maken over de kleine en grote dingen die je in het dagelijkse leven dwars zitten. Een gesprek met de wandelcoach kan je dan goed op weg duwen. Tijdens je wandeling zorgt de frisse lucht er immers voor dat je hersenen beter gaan werken.

Als je even het bos door de bomen niet meer ziet, gidst de wandelcoach jou om opnieuw de weg te vinden.

Het wandelen doet je bloed beter stromen waardoor er meer zuurstof door je lichaam dendert. Door deze op gang gekomen stroming beginnen automatisch je hersenen weer beter te functioneren. Op die manier kan je weer praktischer denken en je problemen beter aanpakken. Dat is ‘waarom wandelingen zo goed voor je zijn’.  

De wandelcoach kan je tijdens het gesprek de moed geven om net datgene te veranderen in je leven, waar je al langer onvrede mee had. Ben je niet gelukkig in je baan? De wandelcoach helpt je met zoeken naar jouw talenten en die om te buigen tot een succes. Wellicht komen er wel talenten boven die jezelf niet had gezien of nog niet had durven tonen aan de wereld.

wandel wijzer wandelcoach wandelcoaching

Het voordeel van wandelen tijdens het coachen

Tijdens het wandelen loop je met twee naast elkaar, net wat anders dan een gesprek in een of ander duf kantoor, waar de airco niet goed werkt. Veel beter werkt de buitenlucht, fluitende vogels, de geur van het gras en hout, ontluikende bloemen ;  daar kan niets tegenop! Trek je wandelschoenen aan en ontdek de wijde wereld!

Nieuwe dingen ontdekken tijdens het wandelen doe je meteen. Tijdens het leven raak je weleens vastgeroest in de dagelijkse gang van zaken, wandelen trekt je daar al een stukje uit. Je leert tijdens deze wandeling opnieuw je geest frisser te maken en te focussen op positieve dingen ipv de negatieve.

De wandelcoach geeft je wellicht opdrachten om regelmatig zelf op stap te gaan. Even op je eentje een wandeling maken. Jezelf de tijd te gunnen om weer te weten wie je bent, eventjes stilstaan bij de véél te snelle gang van het leven.

Geen zin om op je eentje op stap te gaan? Neem natuurlijk je familie of vrienden mee voor een leuke boswandeling. De kinderen even loslaten, meestal zijn er zelfs speelbossen of dieren aanwezig in de parken. Na de wandeling heeft iedereen weer een héérlijke nachtrust voor de boeg.

Krijg je niet genoeg van het wandelen? Dan kan je jezelf aansluiten bij een lokale wandelclub. Wandeltochten zitten in de lift en worden regelmatig georganiseerd. Met een kleine wandeluitrusting kom je al ver en je sociale leven vaart er weer wel bij.

De voordelen op een rijtje :

  • Minder stress
  • Geen gepieker, twijfel en onzekerheid meer
  • Geen angsten om te laten zien wat je kan
  • Terugkomen in je eigen krachten
  • Doorbreken van oude gewoontes
  • Weer voldoening halen uit je werk en het leven
  • Nieuwe ideeën en talenten de kans geven

Ben je op zoek naar een ‘teambuilding’ voor je bedrijf’, de wandelcoach kan je hierbij helpen!

Kan je een opleiding volgen tot wandelcoach?

Jazeker, ondertussen zijn er meerdere instanties waar jij je kan omvormen tot wandelcoach. Wil jij mensen begeleiden om een betere weg voor zichzelf te vinden en hou je daarbij van een goede wandeling? Dan is wandelcoach wellicht iets voor jou.

Kijk even na welke richting jij als coach uit wil gaan. Wandelcoachen kunnen zich specialiseren in loopbaancoach of natuurcoach. Wil je mensen helpen tijdens hun carriére of net na een moeilijke psychologische periode met een mindfullnesstraining.

De opleiding kan je volgen in Nederland en België. Bepaalde instanties zorgen ervoor dat jouw diploma in beide landen geldig is.

Nog niet overtuigd voor een opleiding te volgen? Dan een goed boek jou zeker helpen om te ontdekken wat wandelcoaching is!

mindfulness natuur wandelcoaching

Interessante artikels voor jou!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: