Steunkousen voor wandelaars

Pijnlijke benen na het wandelen?

Steunkousen Sportkousen Wandelen Wandelaars Compressiekousen

Alweer een tijdje geleden sprak een vriendin me over haar pijnlijke benen nadat ze een stevige wandeling had gemaakt. Het leuk uitje met haar collega’s mondde uit in een aantal dagen amper kunnen lopen en een bezoek aan de dokter.

Wandelen moet ontspannend werken en je zeker achteraf geen pijn bezorgen. Wandelingen moeten je net energie geven om je daarna weer beter te functioneren in onze maatschappij met stress, druk en mensen die hier ontzettend lastig van kunnen worden.

Pijn is iets wat je dan echt wel kan missen om het leven van elke dag opnieuw aan te kunnen. Gelukkig bestaat er een oplossing om pijnlijke benen te voorkomen.

Slechte bloedcirculatie

De pijn in je benen na een wandeling is meestal te wijten aan een slechte bloedcirculatie.

Heb je wel eens last van opgezette benen of spataders? Dan heb je last van een slechte bloedcirculatie. Het is vooral lastig en in vele gevallen ook erfelijk. Heb je ouders of familie die er last van hebben, kun je beter preventief maatregelen nemen.

Wat kun je doen om jouw bloedcirculatie te verbeteren?

  • De voornaamste : bewegen!! ! Heb je een zittend beroep; sta dan wat meer recht en ga na een uurtje 5 minuutjes wandelen. Heeft je baas hier een probleem mee; ga da na een tijdje wat te eten of drinken halen, of ga die halfvolle fles met water naast je toch al maar bijvullen. Het is reeds bewezen dat 5 minuten pauze je meer werkefficiëntie opbrengt dan wanneer je door blijft gaan.

Dagelijks een half uurtje wandelen verbetert je bloedcirculatie al gevoelig.

  • Voeg kruiden toe aan je voeding. Heb je graag knoflook in het eten, dan heb je geluk, doe maar wat extra in je eten, samen met cayennepeper zorgen ze voor bevordering van de bloedcirculatie. Gemberthee mag je ook aan dit rijtje toevoegen.
  • Neem een wisseldouche : van koud naar warm en weer terug!

Starten met wandelen

Ben je geen geoefende wandelaar? Begin dan met korte wandelingen. Vooral in het begin is het belangrijk om bijna elke dag te gaan wandelen. Beetje bij beetje maak je dan je wandelingen langer, zo went je lichaam aan die extra meters. Een paar stevige en ondersteunende wandelschoenen zijn het beste begin voor een wandeling!

Wil je weten hoeveel meters of stappen je op een dag zet, koop dan een stappenteller. Een stappenteller is een horloge die voor jou bijhoudt hoeveel stappen jij al hebt gezet. Je hebt ze tegenwoordig in alle maten en prijsklassen.

Ben je in het bezit van een smartphone…dan staat er wellicht al wel een applicatie op die jou kan motiveren om te wandelen. Deze meeste smartphones zijn geconnecteerd met Google Fit.

Steunkousen, compressiekousen of zijn het nu sportkousen?

Steunkousen hebben ook wel een andere benaming en dat is compressiekousen. Het gaat in beide gevallen over hetzelfde soort kousen. Beide stimuleren ze jouw bloedcirculatie terwijl je wandelt. Deze kousen ondersteunen ook je spieren tijdens het wandelen, daarom vindt je deze kousen ook terug onder de naam sportkousen.  

Steunkousen compressiekousen sportkousen wandelen wandelaars wandelingen
Voor meer info : klik op de afbeelding!

Heb je last van pijnlijke benen na je wandeling? Ga dan even bij je huisarts langs voor advies. Steunkousen zijn namelijk te verkrijgen in verschillende categorieën. Je huisarts is de meest geschikte persoon om jou advies hierover te geven. In sommige gevallen kun je ook een terugbetaling krijgen van de ziekenkas.

Hieronder de verschillende categorieën voor steunkousen

  • categorie 1 : preventieve functie
  • categorie 2 : lichte klachten
  • categorie 3 : zwaardere klachten
  • categorie 4 : héél zware klachten

Ga op zoek naar kousen die speciaal gemaakt zijn voor wandelaars, de kwaliteit is meestal een stuk beter en gaan dus ook langer mee. Ze hebben eveneens een positieve werking op krampen en gaan beschermen tegen blessures.

Steunkousen aantrekken

Steunkousen Compressiekousen hulpmiddel aantrekken
Wil je de prijs weten van dit hulpmiddel? Klik op de afbeelding!

Steunkousen aantrekken kan wel eens een probleem zijn. Er zijn reeds talrijke middelen op de markt om het je makkelijker te maken om je kousen zelf aan te trekken. Bij sommige kousen wordt een extra hulpmiddel meteen bijgeleverd als je ze aankoopt.

Zitten je kousen te strak? Dan je steeds kousen kopen met open tenen. Je tenen krijgen hierdoor meer plaats en het voelt meteen minder strak.

Aanverwante artikels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: