Winter warme voeten

Wandelkousen en andere sokken

Zijn het nu sokken of kousen?

Weet jij het verschil tussen sokken en kousen? Het is behoorlijk makkelijk! Sokken zijn laag en kousen zijn hoog. Sokken komen niet veel hoger dan je enkels. Kousen zijn veel hoger en kunnen makkelijk tot boven je knieën uitkomen.

In de zomer draag ik zelf graag van die hele korte kousen die onder mijn enkels zitten, verstopt in mijn schoenen. Draag ik mijn hoge wandelschoenen dan doe ik liever die hoge kousen aan.

Mijn hoge kousen beschermen immers mijn huid tegen wrijving met mijn schoenen. Zonder kousen zou ik anders mijn huid openschuren en zelfs brandwonden kunnen oplopen. Beter voorkomen dan genezen zou ik zo zeggen!

Warme voeten houden in de winter

#Wandelkousen

Buiten het beschermen van de huid van je voeten is het warm houden van je voeten minstens zo belangrijk. Voor een koukleum als ik heb ik ondertussen een behoorlijke collectie kousen bij elkaar gespaard.  Van warm tot extra warm liggen ze broederlijk naast elkaar te pronken.

Voor elk seizoen heb ik wel een aangepast paar wandelkousen of wandelsokken in mijn sokkenlade liggen.

Uit mijn eigen ervaring kan je beter die extra warme kousen beter niet aandoen bij nog warm weer. (yep, ik moest zo nodig die leuke nieuwe extra warme kousen uitproberen…mijn voeten voelden aan als een verwarmingsketel)

Verwar wandelsokken niet met gewone sportkousen. Wandelsokken zijn gemaakt voor vele uren rond je voeten te zitten en blaren te voorkomen. De extra warme versies lijken meerdere laagjes over elkaar te hebben, niet alleen om je voeten warm te houden maar ook om het te veel zweet af te voeren.

Ondertussen gebruik ik mijn wandelkousen ook wel eens in mijn paardrijlaarzen. Helemaal ok zijn ook voor dit gebruik. Lekker veelzijdig!

Wandelsokken unisex : in meerdere kleuren verkrijgbaar

wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter
wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter

#Wandelkousen op kindermaat

Lekker warme voeten wil je niet alleen voor jezelf, maar toch ook voor zoon of dochter. Denk vooral aan die door koude verkleumde kinderen die beginnen zeuren en plots zo snel mogelijk naar huis willen…terwijl jij nog lekker lang wil genieten.

Halfweg je wandeling is echt wel het laatste dat je wil horen ‘ik heb het koud’. Eindelijk ben je nog eens buiten tijdens één van die mooie herfstdagen zonder regen, een winterleuke wandeling, halloweentocht of kerststallentrip. Het gezeur kan je echt wel missen.

wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter

Zelf begint mijn gezeur altijd als ik koude voeten heb en ook de uren nadien terwijl je tenen pijnlijk opwarmen. Ik heb er een behoorlijk grote hekel aan.

wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter

Bezorg jezelf en je kind lekker warme voeten. Die winter warme wandelkousen bestaan ook op kinderformaat. Fantastisch toch! Gewoon samen gezellig samen met het gezin op stap door weer en wind en nadien genieten van die heerlijke, warme chocomelk.

#Steunkousen

Doe je schoenen ook niet te strak aan, zodat de bloeddoorstroming optimaal blijft. Heb je al last van een slechte bloeddoorstroming zijn steunkousen wellicht een oplossing voor jou. Nee, niet die kousen van je oma…al hebben ze ongeveer dezelfde functie!

Lees hier het hele artikel over steunkousen.

Pijnlijke benen na het wandelen wijzen je er al op dat je misschien nood hebt aan steunkousen. Bouw in elk geval het te wandelen kilometers op. Starten met wandelen doe je met een stappenplan. Het kan je veel leed voorkomen.

#Verwarmde inlegzolen

Iedereen die verwarmd inlegzolen gebruikt hoor ik erover juichen. Zelf heb ik ze nog niet geprobeerd, voorlopig heb ik genoeg aan mijn extra warme kousen. Vroeger toe ik nog veel meer op mijn paard reed, kon ik anders soms wel gillen van de koude voeten.

wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter verwarmde inlegzolen
wandelsokken wandeluitrusting wandelkousen kousen sokken warm winter verwarmde inlegzolen

Had ik deze toen maar ontdekt. Elektrische zolen die je op kan laden en die je behoorlijk wat uren warme voeten geven. Ze lijken op inlegzolen die overal inpassen. Ze passen in je wandelschoenen, werkschoenen, paardrijlaarzen, skilaarzen, fietsschoenen,…

Ze meest hippe inlegzolen die ik al tegenkwam zijn verwarmde kousen. Een supertip voor wie de héél koude streken gaat opzoeken. 

Verwen je voeten!

In plaats van brandende voeten verwen ik mijn voetjes liever. Je hoopt toch om er nog vele kilometertjes mee te lopen. Graag neem ik wel eens een voetbadje met wat soda. Achteraf nog na verwennen met een voetcrème en ze zijn weer helemaal top voor een volgende dag vol belevenissen.

Een paar goede kwaliteit wandelschoenen is natuurlijk het begin van de uitrusting van de wandelaar. In de zomer doe ik graag mijn lage schoenen aan die wat hipper lijken en ik ook mee door de straten struin tijdens een leuke citytrip. Ze laatste modellen herken je amper tussen al die andere sneakers en toch een stuk beter voor je voeten.

Hevige regenval en modder doen me dan weer overstappen naar die hoge schoenen. Ze hebben een lekker dikke zool waarmee je meteen wat verder verwijderd bent van de koude ondergrond. Extra groeven in je zool zorgen voor de nodige houvast.

Lees hier mijn artikel : 8 tips bij de aanschaf van je wandelrugzak!

Wandelen door de sneeuw

Een jaar geen sneeuw gezien, is toch een beetje geen echte winter gehad. De eerste sneeuw zuigt me altijd naar buiten om een wandeling te maken.

De berg afglijden met de slee, sneeuwelfjes maken en natuurlijk wat sneeuwballen gooien. Samen mooie herinneringen maken!

En nadien opnieuw opwarmen met een warme chocolademelk en een lekker stoofpotje…de leukste tijd van de winter.

Soms ligt de sneeuw zo hoog dat die ook wel eens in je schoenen probeert te tuimelen. Koude en natte voeten volgen er steevast op.

Lekker inventieve mensen als er bestaan, vonden ze de gaiters of gamaschen uit. Een hoes die je over je schoenen kan trekken. Zo simpel als ik het schrijf, is het ook aan te trekken.

Je hebt ze in korte of lage versie, een beetje hoe hoog de sneeuw ligt. Je kan ze ook gebruiken om jezelf tegen insecten te beschermen bij hoog gras.

Extra tips om jezelf warm te houden tijdens de winterkoude

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: