8 tips voor een superleuke vakantie in eigen land

Water daar houden we van

Zon, zee en strand

De geur van het zoute water, de frisse bries in je gelaat en het droge zand dat gezellig friemelt tussen je tenen, daarvoor ga je naar de zee. Met je blote voeten door het water om daarna bij een plotse hoge golf helemaal nat te kunnen worden.

Van al dat heerlijke waterpret krijg je vast en zeker honger. Geniet van de vele visschotels die op het menu staan. Vlak bij de zee wordt de vis altijd wat verser opgediend.

Provinciale domeinen

Ideaal voor mensen die niet vlak bij zee wonen en geen uren onderweg willen zijn. Vele domeinen beschikken niet alleen over een prachtige vijver of zwembad waar je kan genieten van waterpret. De vele randfaciliteiten als minigolf, kajakken, watertrappelen op een bootje…het zal je kunnen bekoren.

staycation reizen eigen land stadspark Turnhout België Benelux

De provinciedomeinen zijn uitgerust met mogelijkheden tot eten en drinken. Aanpalend zijn meestal ook overnachtingsmogelijkheden op een camping of B&B.

Creëer je eigen wateroord in je tuin

Reeds enkele jaren geniet ik van begin april tot eind september van mijn relaxerende waterbron in mijn tuin. Een zomerse cocktail op een fris glaasje wijn vergezellen me dikwijls bij mijn dagelijks rustmoment in de opblaasbare jacuzzi.

Niet alleen leuk voor jezelf maar ook de kinderen zullen hier veel plezier aan kunnen beleven. Tijdens het warme weer in de zomer zet je verwarming beter uit. Tijdens de nacht koelt het water lekker af, zodat je tijdens die hittegolf kan genieten van deugddoend, verfrissend water.  

Start met wandelen of fietsen

Doe het wat langzamer met Slow Travel

Start met dat ultieme gevoel dat je op reis kan vertrekken aan je voordeur. Veel mensen rijden eerst uren om daarna uitgeput te genieten van een vakantie…waarom dan niet eens de auto thuis laten en leer over Slow Travel.

Start vanaf je voordeur met je reis. Spring op je fiets of doe je wandelschoenen aan en ga op reis.

Backpacken of verblijven op de camping, B&B of hotel.

Avontuurlijk ingestelde mensen kunnen hun rugzak vullen met de nodige backpackuitrusting. Zo ga je meteen voor het ultieme gevoel dat je ook tijdens de nacht de natuur kan ruiken, voelen en proeven.

De groteroutepaden of langeafstandswandelingen, die er zijn voor wandelaars en fietsers, zullen je ultieme gids zijn voor een tocht van tientallen of honderden kilometers.

Ben je gesteld op wat meer luxe biedt een verblijf op de camping, B&B of hotel een heerlijk alternatief zijn. Je kan van daaruit elke dag weer vertrekken om de omgeving te verkennen. Onderweg op je groteroutepad kom je vast en zeker een dorp of stad tegen waar je de nacht kan doorbrengen.

Doe eens een ‘Staycation’

Ontdek je eigen stad

Ga op ontdekkingstocht in je eigen gemeente, dorp of stad. Neem eens een kijkje in dat museum om de hoek dat je al zolang wil bezoeken. Neem een stadsplan bij de hand en duidt de route aan die je reeds maakte.

Met het stadsplan in de hand heb je meteen de ideale truc gevonden om je kinderen te leren kaartlezen, vroeg geleerd is oud gedaan toch (ja ik weet dat GPS bestaat, maar nog niet overal op deze wereldbol is er connectie met dat toestelletje)

Kijk ook eens keertje of jouw gemeente niet een zoektocht heeft gemaakt voor de kinderen. Je stadsplan gaat meteen van pas komen. (nog beter : maak zelf een zoektocht in de buurt en nodig de buurtkinderen uit om mee te gaan op schattenjacht. Chiro- of scoutsleiders zullen je zeker bijstaan met het maken van je zoektocht)

De truc van K3 : koken, knutselen en kamperen

Start je dag met het bakken van koekjes, cake of en taart. Je een paar weken ben je vast en zeker ‘Masterchef’ geworden.  Je koekjes hebben altijd wel wat tijd nodig in de oven, en die tijd kan je toch heerlijk spenderen met het maken van een schilderij, artwork of coole tekening.

Nodig wat vrienden, familie of de buren uit, zodat je niet alle koekjes zelf moet opeten, en presenteer hun meteen jouw kunstwerk. Koekjes eten en daarna slapen op je eigen kampeerplekje in de tuin.

Ga compleet uit je dak!

Doe eens helemaal anders

Mensen we zijn gewoontedieren. We houden onszelf het liefst aan die ene hobby die we al jaren hebben. We zijn meestal met die hobby opgegroeid en laten dat de rest van ons leven niet meer los.

Waarom niet eens een keertje helemaal iets anders doen? Ga kajakken, mountainbiken, bergbeklimmen (niet meteen de hoogste), paardrijden,…

Zoveel keuze, zoveel te doen, je vakantie gaat veel te kort zijn.

Laat je eerst inspireren door onderstaande boeken voor je reis in België of Nederland. Wij wensen je alvast een prettige vakantie!

logeren België staycation reis eigen land travel Belgium Benelux
logeren Nederland  staycation reis eigen land travel Netehrlands Holland Benelux

Inspirerende artikels voor jou!

duurzaam wandelen ecologisch reisuitrusting wandeluitrusting backpacken
reisapotheek reisuitrusting wandeluitrusting backpacken kamperen
wandeling starten met wandelen wandeluitrusting natuurwandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: