Waarom jij ‘Slow Travel’ zeker moet proberen!

Langzaam reizen : dat is slow travel!

Ken je dat…de laatste stress voor het inpakken, de zorgen of je wel alles bij je hebt. Allemaal vlug de auto in omdat je graag die lastige files wil vermijden. En net wanneer je denkt ‘we zijn lekker onderweg’ , begint de eerste persoon te vragen hoe ver het nog is…

Tja, nu ben ikzelf wel iemand die altijd wel iets moet vergeten. Ooit vergat ik mijn regenjas, een meevaller dat het die dagen bloedheet was en hij enkel zou kunnen dienen om zweet op te vangen.

Nadat ik mijn lange broek vergat, ben ik begonnen met mijn eigen kampeerchecklist en sindsdien gaat het toch wel een stuk beter met dat vergeten. Geen zorgen, geen stress, lange broeken verkopen ze overal!

wandelen wandeluitrusting

Wat is dat Slow Travel?

Zoals de vertaling van deze gezellig klinkende woorden doen vermoeden, legt deze term zichzelf al uit. Slow Travel is de vorm van langzaam aan reizen. Gewoon alles een beetje rustiger aan en vooral meer genieten van elk moment dat je krijgt.

De term Slow Travel is afkomstig van de Slow Food beweging, die weerstand bood tegen de opkomst van de fastfoodketens. Te vlug eten is al even min goed als te vlug reizen.

Ons hectisch gedrag van elke dag nemen we nog veel te veel mee aan het begin van onze vakanties. De meeste mensen vergeten pas de drukte als ze op hun bestemming aankomen en zelfs dan willen veel mensen zo veel mogelijk gezien hebben.

Waarom alles vlug willen zien? Met Slow Travel reis je voortaan wat rustiger en zal je meer genieten van je trip, weekendje-weg of reis.

Start jouw reis aan je voordeur

Ik betrap mezelf er steeds weer op als ik in de auto stap, je wil zo vlug mogelijk op je bestemming aankomen. Mijn reis begint dan niet als ik de deur achter me sluit, maar wel pas als ik uit de auto stap bij aankomst op mijn bestemming.

Meer genieten onderweg

Vertrek met je rugzak vanaf je voordeur op reis, ga een stukje te voet en neem daarna de bus of trein naar je bestemming. Onderweg kan je al een gezellige babbel doen en genieten van het uitzicht vanuit de rijdende trein.

Ok, ok, je komt niet overal met het openbaar vervoer, maar wel op heel veel plaatsen. Schaf jezelf een goede rugzak aan voor je spullen, en neem voor een keertje niet teveel kledij mee.

Alles mag, niets moet!

Opstaan, ontbijten, kinderen naar school, werken, poetsen, koken, huiswerk, hobby’s, slapen…en je dag zit erop. En de dag daarna ga je weer aan de slag met hetzelfde stramien. Voor het weet vink je je eigen checklist af of je al je taken die dag hebt afgewerkt.

Slow Travel langzaam reizen vakantietips natuurwandeling wandelen backpacken
Even uitrusten op je weg en de tijd nemen om te genieten van de omgeving!

Wat is er dan heerlijker om tijdens je vakantie de regel toe te passen ‘alles mag niets moet’. Opstaan wanneer je wil, wat langer blijven rondlopen je pyjama. Of net supervroeg opstaan om die heerlijke zonsopgang te zien en daarna toch even nog in je bed een dutje doen.

Bedenk het eens even gek, neem je tijd en geniet. Pas deze strategie ook eens in tijdens een weekend, je hoeft niet op ver reis te gaan om even ‘langzaam te reizen’.

Op deze website vindt je alvast lekker veel inspiratie over vele natuurdomeinen in de verscheidenheid van België, het lager gelegen Nederland met prachtig veel waterpracht of de rode gesteenten en prachtige watervallen in het Groothertogdom Luxemburg.

Blijf wat langer op dezelfde plaats

Zoveel mogelijk zien op zo weinig mogelijk tijd…de stress overvalt me alweer bij de gedachte. Een hekel heb ik er zelf aan om na mijn citytrip of korte reis, thuis te komen en te denken waar ik alweer ben geweest.

Sinds ik een stapje ‘langzamer reis’ kom ik veel aangenamer thuis. Ik neem de tijd om alles meer in mezelf op te nemen ter plaatse. Alle pracht en praal kan bezinken in je hersenpan en zal zonder je het beseft automatisch je batterijen opladen.

Kom lekker ontspannen thuis, verzadigd van geluk en geniet nog weken na van je vakantie. Niet zo vlug betekent gewoon veel aangenamer!

Kom opnieuw tot jezelf, bye bye stress

Slow Travel langzaam reizen vakantietips natuurwandeling wandelen backpacken

Ben je de stress al een beetje kwijt? Het idee is zo fenomenaal goed, dat je je hele reis heerlijk relaxt zult zijn. Vanaf de eerste moment, zelfs bij het inpakken, ben je al je zorgen even kwijt.

Nog niet overtuigd? Probeer een korte wandeling te maken die start vanaf je voordeur. Een wandeling bij jezelf in de buurt, je zal versteld staan hoeveel dingen die je ziet, die je anders nooit ziet.

Bouw de lengte van je wandelingen stilaan op met mijn 7-stappenplan. Na een paar weken zakje al veel verbetering merken. Een kleine investering in een goed paar wandelschoenen is zeker een must.

Maak connectie met de lokale bevolking

Maak wat meer tijd om een praatje te maken met de lokale bevolking. De leukste manier, en mijn ultieme favoriet is nog steeds eten en drinken. Lokale winkels zijn altijd heerlijk om nieuwe streekproducten te ontdekken.

wandelen fietsen arrangement

Zoek de lokale winkels en restaurants op

Bij een goed glas wijn of bier op een gezellig terras kom je altijd wel mensen tegen die je wat extra tips kunnen geven voor de lokale hotspots. Meestal weten de locals ook net die plaatsen aan te wijzen waar het minder toeristisch is.

Ontdek verborgen pareltjes

De plaatsen die minder gekend zijn, zijn meestal minder gekend en dus minder toeristisch. Deze plaatsen zijn meestal verborgen pareltjes waar je lekker lang kan genieten van de rust en geluiden van de natuur.

Je steentje bijdragen tot het milieu

Maak de gedachte van Slow Travel helemaal af bij de gedachte dat je op deze manier van reizen ook een beetje bijdraagt aan het milieu. Te voet gaan is natuurlijk de milieuvriendelijkste manier van reizen.

Met de aanschaf van enkele duurzame en lekker handige producten doe je nog een extra duit in het zakje wanneer je eens een jaartje niet met vliegtuig op reis gaat.

Doe lekker veel inspiratie op de talrijke natuurdomeinen die je op deze website vindt…en vooral geniet van elk moment!

Interessante artikel voor jou

kamperen backpacken tent kampeeruitrusting
wandelen wandeling wandeluitrusting sallandse heuvelrug Overijssel Nederland Benelux
wandelen wandeling natuurwandeling duurzaam ecologisch milieuvrindelijk wandeluitrusting

2 gedachten over “Waarom jij ‘Slow Travel’ zeker moet proberen!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: