Wandelen en fotograferen

Wordt verliefd op de natuur

Geen enkele regenbui, sneeuwvlaag of hittegolf heeft me al tegengehouden om een wandeling te maken in een of ander prachtig natuurdomein. Voet voor voet kom ik weer tot rust na de stress van het dagelijkse leven.

Het is al langer geweten dat een leuke wandeling of fietstocht gezond is voor lichaam en geest. Van tijd tot tijd maak ik een echte stiltewandeling. In grotere gebieden kom je dan alvast geen enkele auto tegen, je hoort enkel de vogeltjes fluiten.

Net nu heeft een vreemd virus ervoor gezorgd dat de wereld om ons heen toch veel stiller is dan gewoonlijk…en de domeinen rondom mijn woonplaats ken ik ondertussen sinds ik startte met Slow Travel.

Handig gebruik van mijn tijd

wandelen wandelgek natuurliefhebber natuurfotografe natuurfotografie
Vanop de uitkijktoren in natuurdomein De Liereman te Oud-Turnhout…Me, myself and I!

Het extra tijd dat er vrij komt gebruik vul ik handig in om mijn skills als fotografe wat te verbeteren, zo kan ik jullie de prachtigste foto’s tonen en inspireren om zelf op wandel te gaan.

Mijn websites krijgen een leuke facelift en ook mijn Pinterest borden worden wat makkelijker ingedeeld…zodat jullie je favoriete wandeling nog beter kunnen terug vinden.

Bekijk de natuur in al zijn details

Door me extra toe te spitsen op natuurfotografie heb ik geleerd om de natuur op een andere manier te bekijken. De manier die de wereld enkel nog mooier maakt!

Door het fotograferen leerde ik immers om de wereld om me heen letterlijk door ‘een andere bril’ te bekijken. Je zal veel meer details beginnen ontdekken die voordien nooit zag.

Fotograferen tijdens het wandelen

Buiten eten en drinken is er 1 ding dat ik nooit vergeet mee te nemen. Eerlijk…ik vergeet mijn fotocamera minder makkelijk als mijn smartphone.

Mijn rugzak ik aangepast om extra materiaal mee te kunnen nemen. Het gewicht dat ik meeneem op mijn wandeltocht valt heus wel mee. Met een beetje creativiteit kom je alvast een heel eind.

wandelen wandelgek wandeling natuurwandeling natuurfotografie België Nederland Benelux
Een kijkje nemen op de Sallandse Heuvelrug, terwijl dochterlief mijn fotocamera vast heeft…

Ontdek de basis van natuurfotografie

Zonder veel kennis startte ik alweer een aantal jaren geleden met fotograferen. Na een tijdje ontdekte ik welke stijl mij het beste lag…natuurfotografie.

De kennis die ik opbouwde deel ik graag met jullie. De lijst met artikels wordt elke week nog uitgebreid en zijn specifiek gericht op alles wat met natuur te maken heeft. Op de borden op Pinterest kan je jouw favoriete onderwerpen naar eigen interesse bundelen.

Wil jij ook meer weten over het fotograferen van de natuur? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn ander website StudioStien.be

Interessante artikels voor jou!

wandelen fitness conditietraining wandeltraining stepper
wandelen wandeling natuurwandeling langeafstandswandeling groteroutepaden België Nederland Luxemburg Benelux
wandelen wandeling natuurwandeling langeafstandswandeling groteroutepaden België Nederland Luxemburg Benelux

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: