Plezier met de kinderen, mountainbiken en wandelen op de Hoge Mouw in Kasterlee (BE)

Beleef volop pret in een heuvelachtig gebied, neem de kinderen mee, de hond, je paard of de mountainbike!

Wandelen door de Hoge Mouw

Wie een bos zoekt in de provincie Antwerpen dat je een beetje kan voorbereiden op een bergtocht, moet dit bos toch wel uitproberen. Het heuvelachtige gebied heeft enkele flinke beklimmingen en afdalingen.

Door de uitstekende wortels wordt het enkele nog maar leuker en spannender. Geen uitgestrekte landschappen wel bospaden die lekker op en neer gaan en worden afgewisseld door de typische zandvlakten.

Hoge Mouw Kasterlee speelbos wandelen daguitstap wandeling wandelroute wandelpad
Hoge Mouw Kasterlee speelbos wandelen daguitstap wandeling wandelroute wandelpad

Groteroutepad of wandelknooppunten

Aan het begin van dit natuurdomein staan mooie infoborden. Aan deze borden zijn ook kaartjes beschikbaar gesteld van dit domein.

Op deze kaartjes zijn enkele routes aangegeven. Twee routes zijn beschikbaar, een rode (vanuit Holle Weg) en blauwe (langs kabouterbos) beiden zijn +/- 3,5 km lang, samen te combineren tot een wandeling van 7 km.

Wil je beide routes doen of twijfel je nog? Start aan de parking van de Goorweg, hier komen de routes bij elkaar. Op de kaart zijn ook de wandelknooppunten zijn vermeld. Zo kan jij je eigen route samenstellen.

De gevorderde wandelaars die graag vele kilometers doen, kunnen zich hier uitleven op het groteroutepad GR565 Sniederspad. Deze route loopt geheel door dit bos. Dit wordt genieten!

Speelbos en kunst

Op de vele zandvlakten is ruim aandacht gegeven om je kinderen te entertainen. Laat ze zichtzelf maar uitleven op de verschillende speelzones die zijn voorzien in dit domein.

wandelkledij wandeluitrusting kinderen

De verschillende speelzones worden hier opgeleukt met veel natuurlijke speeltoestellen en ook enkele kustwerken die hun fantasie zeker zullen opwekken.

Hoge Mouw Kasterlee speelbos wandelen daguitstap wandeling wandelroute wandelpad speelzone
Eén van de speelzones naast een prachtige zandvlakte!

De Slapende reus ligt in dit bos!

Hij ziet er in elk geval niet echt uit alsof je er schrik van krijgt deze reus. Het is eerder een mooie slapende heer of dame die haar hoofd uit het zand probeert om hoog te staan. Net alsof ze al honderd jaren onder het zand heeft geslapen en nu wil opstaan.

Het is een mooi rustpunt in het bos, waar de kinderen zich even kunnen uitleven of waar je kan schuilen voor de regen.

Slapende reus Hoge Mouw Kasterlee speelbos wandelen daguitstap wandeling
Kunst en speelplezier in het bos!

Combineren met het Kabouterbos

Een prachtig bos waar regelmatig vertellingen worden gehouden om de kaboutertjes te vinden. Het is een prachtig speelbos met vele plekjes waar je fantasie automatisch begint te werken (ja ook tieners leven zich hier uit).

De hoog uitstekende wortels lenen zich meteen om klimpartijtje in de bomen te doen. De vele andere speeltoestellen maken dat je kind de nacht nadien weer heerlijk verder droomt over…kabouters.

Aan de parking van het Kabouterbos kan je ook een bezoekje brengen aan ‘Keeses Molen’, de begrafenisplek voor oorlogsslachtoffers en een minigolfterrein.

Bereikbaarheid

 • in dit heuvelachtige gebied is het haast onmogelijk om te betreden met de buggy en rolstoel. Toch kan je hier een kijkje nemen, start vanop de parking aan de Goorseweg. Een ideaal punt om je wandeling met kinderen te combineren met de Kabouterberg
 • Een ruiterroute is aanwezig, voor paard en koets zijn de paadjes zeker niet breed genoeg. Het aanwezige pad heeft een lengte van 4.5 km, doe dit stapvoets. De takken komen snel op je af en ook de uitstekende wortels kunnen je paard anders doen vallen.
 • In de regio zijn er nog een 4-tal andere routes mogelijk zowel voor ruiters als menners Voor meer info richt je jezelf best tot de sprotdienst van Kasterlee : sport@kasterlee.be
 • De hond mag ook mee in dit gebied. Hou hem aan de lijn er lopen hertjes rond in dit gebied. De hondenweiden vindt je naast de Holle Weg en de Goorseweg.
Hoge Mouw Kasterlee speelbos wandelen daguitstap wandeling wandelroute wandelpad

Parkings in de Hoge Mouw

 • Aan het begin van de parkings staan mooie infoborden, dij deze borden zijn ook kaartjes van het gebied beschikbaar…superhandig!
 • Een kleinere parking vindt je aan de Lichtaartsebaan 45, 2460 Kasterlee. Hier heeft het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete een plekje gevonden. (er is hier een toilet beschikbaar!)
 • Een andere parking en start van de ruiterroute en MTB route is aan de Holle Weg, 2460 Kasterlee. Kom je met de bus is dit de parking voor jou!
 • Parking Goorseweg : ben je met kleine kinderen of rolstoelpatiënten, is dit de ideale parking. Ook voor fietsers is hier parkgelegenheid
 • Parking Kabouterbos : deze parking vindt je aan …de Kabouterstraat, 2460 Kasterlee. Toiletten voor validen en mindervaliden zijn hier aanwezig.
 • Parking Kempenstraat , van hieruit start ook een MTB route in de aanpalende straat Goorseweg.

Aanpalende gebieden een bezoekje waard

Kasterlee is één van de mooiste en veelzijdigste dorpen van de provincie Antwerpen. Ook in dit inspirerende boek kreeg dit dorp een plaatsje!

kasterlee mooiste dorpen wandelen fietsen mountainbiken paardrijden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: