Zonder budget een heerlijke vakantie

Zonder geld een heerlijke vakantie!

Geen geld? Geen zorgen tijdens je vakantie!

schelp zeeschelp hartje handen

Periodes waarin je net wat minder budget hebt om op vakantie te gaan, we hebben het allemaal wel eens. Kosten die hoger uitvallen voor allerlei zaken. De onderhoudsbeurt van je auto was toch weer wat duurder, de wasmachine ging plots stuk of was het je kind die plots zo hard groeide dat alle kledij te klein was.

Je bent niet de enige die dan net dat jaar droomde van die verre reis of droomavontuur te gaan maken. Door al de kosten schuift die leuke vakantie opnieuw naar de achtergrond en blijf je misschien gewoon thuis, zodat je kan sparen om het jaar daarna zeker nog je droomreis te maken.

Gelukkig voor jou kan je ook zonder of met héél weinig geld een zorgeloze vakantie hebben. Eten en drinken doe je thuis ook, dat budget heb je alvast voorhanden. Je kan je omgeving te voet verkennen, de meeste mensen hebben een fiets waar je al iets verder mee kan rijden.

Het openbaar vervoer of de auto kan je nog wat verder brengen, naar die plaats waar jij een leuke dag wil beleven. Met een klein budget kan je in een B&B of jeugdhotel terecht voor een héérlijke nacht.

Op ontdekkingstocht rond je huis

Telkens opnieuw hoor ik vele mensen zeggen:  ‘ik heb een leuke plek ontdekt vlak bij huis’. Ligt die plek daar al jaren, je had het alleen nog nooit ontdekt. Ik ben er zeker van…er liggen nog veel meer van die leuke plaatsen naast je woonplaats.

Die reden gaf mij ook de inspiratie om deze website op te richten. Leuke plaatsen rondom mijn woonplaats, vlak bij de grens met Nederland; zodat ik van al het goede van 2 landen ten volle kan genieten, zelfs al heb ik maar 1 dagje vrij!

Wil ik er zelf op ontdekkingstocht, dan kijk ik meestal op Google Maps. Ik zoek steden, gebieden of horeca met een naam die mijn interesse opwekken. Probeer uit te vinden wat er te beleven valt in de buurt. En leuke wandeling te voet, een tocht per fiets, met het paard of toch de auto, trein, tram of bus…waar naartoe je beslist helemaal zelf die dag.

fietstocht bos natuur fietspad fiets

Gratis plaatsen voor een hele dag plezier

#Rondom Bokrijk in Genk (BE): plezier voor de kinderen

Bokrijk is een plaats in Genk waar huizen uit het begin van 1900 zijn nagebouwd. Rondom dit domein loopt een groot natuurpark. Je kan hier wandelen, fietsen en voor de kinderen is er een grote speeltuin aangelegd. Onder de bomen kan je heerlijk genieten en relaxen op de houten banken, terwijl je kinderen ravotten.

Tijdens een van de wandelingen kan je hier zelfs wandelen door het water. In een vijver op het domein is een heus wandel- en fietspad aangelegd waardoor het lijkt of je langs beide zijden door het water loopt of fietst.

#Loonse en Drunense duinen in Drunen (NL) : puur natuur

Een uitgestrekt gebied met in het midden een grote zandvlakte van stuifzand. Je waant je hier aan de zee zonder dat er een zee is. Neem gerust wat spullen mee voor een portie beachvolley, frisbeeën, een vlieger of je katapult. Plaats genoeg om je waanzinnig uit te leven!

In dit nationale park zijn er een aantal wandelroutes aangelegd, ook voor rolstoel patiënten is er een plaats gemaakt zodat ze de zandvlakte kunnen bewonderen vanop de heuvelrug. Mensen die de hond graag los laten lopen kunnen de route nemen met een hondenlosloopzone.

Zin in een ritje te paard? Paarden zijn hier welkom. Koetsiers kunnen een rit doen rond het domein. De Loonse en Drunense duinen vindt je vlak naast Udenhout, in Drunen.

Nationaal Park wandelen Nederland duinen Drunen

#Citytrips : met een vleugje cultuur

Hou je niet van de drukke, grote steden waar net als jij vakantie hebt een storm aan massatoerisme ontstaat…ontdek de wat kleinere steden. In deze steden kun je rustig je gang gaan zonder te worden vertrappeld of uren te moeten wachten voor je dat museum binnen kan.

Je snuift er meteen een vleugje cultuur op, zonder diep in je buidel te moeten tasten.

 1. Groningen (NL) : de gemoedelijke studentenstad, rijk aan gezellige kroegen. De grachten kan je met de kano verkennen
 2. Doesburg (NL) : één van de Hanzesteden
 3. Hulst (NL) : een gezellig dorp in Zeeuws-Vlaanderen, in het voorjaar kan je naast het dorp nog prachtige tulpenvelden spotten
 4. Zoutelande: het fijne dorpje aan zee (NL)
 5. Leeuwarden (NL) : In 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa, je kan er nog vele leuke dingen oppikken
 6. Ede (NL) : een stad naast het nationale park de Hoge Veluwe dat bekend staat voor zijn herten en reeën
 7. Gouda (NL) : de kaasstad bij uitstek de hele markt ligt vol kaas op de vrijdagse markt
 8. Venlo (NL) : op de rand met Duitsland
 9. Turnhout (BE) : het hart van de Belgische Kempen, met de unieke stoomtreintjes en het kaartenmuseum dat wereldbekend is
 10. Scherpenheuvel (BE) : of hoe het liedje zegt ‘ te voet naar Scherpenheuvel’ , het bedevaartsoord in Vlaams-Brabant, wie op de berg geraakt kan de unieke kerk bezoeken
 11. Baraque Fraiture (BE) : het beginpunt voor een wandeling op de Hoge Venen of Les Haute Fagnes, in de winter een trekpleister voor skiërs en langlaufers
 12. Veurne (BE) : bijna aan de zee en een rijke geschiedenis tijdens de oorlogen
 13. Chimay (BE) : kaas en bier samen bij de paters van Chimay
 14. Kalmthout (BE) : op zoek naar Suske en Wiske in het museum of wegdromen op de Kalmthoutse Heide
Een toeristische stad in België met veel historische gebouwen is Brugge.

Neem een picknick mee 

Lekker zachte sandwiches, een appel als snack en natuurlijk een grote dosis drinken om je dorst te lessen. Heb je de hele dag weg gepland? Neem zeker wat eten en drinken mee. Hou het lekker koel in de koelbox of in de…

Frigoboxtoerisme is nog steeds een hit als het gaat over een dagje uit. Ben je niet zo standvastig over je verblijfplaats die dag? Dan kan je ook je frigobox op je rug binden om hem zo mee te nemen…of je koopt een thermisch geïsoleerd rugzak die lekker ergonomisch is en je eten en drinken koel houdt. Een éénmalige investering waar je gegarandeerd jaren plezier van hebt!

Interessante artikels voor jou!

2 gedachten over “Zonder budget een heerlijke vakantie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: