Slapen op de camping

6 Tips om héérlijk te slapen op de camping

Slapen op de camping is meestal toch net even weer wat anders dan in je eigen bed. Het is altijd even wennen aan die andere omgevingsgeluiden dan die je thuis gewoon bent. Je tent is al niet zo geluidsdicht als de stenen muren van je kamer.

slapen kamperen nachtrust camping beer

Met een kleine voorbereiding kan je al veel leed besparen en jezelf verzekeren van een goede nachtrust. Uitgeslapen aan een nieuwe spannende dag beginnen vol avontuur daar gaan we voor!

#1 Een goede slaapzak

Wat kan het heérlijk zijn om lekker in je slaapzak te liggen om rustig wakker te worden. In de ochtend nog even nagenieten van dat zalige warmte gevoel in je slaapzak. Nog even die lekker zachte stof om je heen…ik kan er zo van genieten!

Je hebt een ruime keuze in slaapzakken, vooral de warmteklassen spelen een rol. Mijn eerste slaapzak die ik aanschafte was eentje voor de zomer…voor een koukleum als ik net iets te koud. De 2e slaapzak was toch al wel van een veel betere kwaliteit en deze heb ik nog steeds.

Slaapzak nachtrust kamperen mummieslaapzak slapen camping

Hij bezorgt me een zachte stof binnenin, garantie op warme voeten en een goede nachtrust. Aan het uiteinde kan ik mijn hoofd lekker wurmen in de capuchon die eraan vast is gemaakt.

#2 Een lekkere matras

Telkens als ik mijn tent heb opgesteld probeer ik ook meteen de hele inboedel op orde te krijgen, zodat ik er later geen zorgen meer over heb als ik wil gaan slapen. Tentje klaar, matras opblazen, slaapzak erop en voor je het weet is alles tip top in orde en kan je gezellig genieten.

De matras die ik altijd meeneem is een opblaasbare. Dochterlief neemt al vakkundig de pomp om ze op te blazen terwijl ik de tent opzet. Controleren of de matras hard genoeg is, doe ik liever zelf. In het midden van de nacht nog even wat bijpompen is echt geen optie.

Voor wie die pomp graag thuis vergeet (je kan ook altijd andere kampeerders om hulp vragen), zijn er zelfopblaasbare matrassen beschikbaar. Na een paar minuten zijn ze al klaar voor gebruik. Deze zijn meestal wel een heel stuk dunner. Slaap je graag op een hardere ondergrond dan is deze wat voor jou.

#3 Oordopjes

oordopjes slapen kamperen

oordopjes slapen kamperen

Ben jij ook wel eens terecht gekomen op een rumoerige camping? Onlangs gingen we kamperen op een boerderij, de eerste nacht sliepen we héérlijk. De tweede nacht was er een koe die de hele nacht af en toe eens moest loeien. Die nacht hebben we amper een oog dichtgedaan.

Voor deze rumoerige nachten neem ik preventief mijn oordopjes mee. Je hebt ze de laatste paar jaren in alle geuren en maten.

Speciaal voor festivals en ook dopjes die zijn gemaakt voor mee te slapen. Zelfs voor kinderen zijn er oordopjes verkrijgbaar, over het algemeen zijn ze wat kleiner dan anderen.

Oordopjes kan je ook op maat laten maken, deze kosten dan wel wat meer. Gebruik je ze veel, misschien thuis ook wel, dan zijn op maat gemaakte oordopjes uiterst handig. Mijn exemplaren koop ik meestal in het Kruidvat. Je hebt er keuze uit een vrij groot assortiment.

#4 Hoofdkussen meenemen

In mijn eigen bed slaap ik altijd op een kussen. Als er één ding wat ik niet wil missen om te slapen dan is het toch echt wel mijn kussen. Het doet zo vreemd om plots zonder dat zachte ding onder mijn hoofd te slapen.

Ben je je kussen toch vergeten of ga je backpacken? Vouw dan het einde van je slaapzak een beetje bij elkaar en trek dat onder je hoofd, je krijgt meteen iets wat sterk lijkt op een hoofdkussen.

Het lastige om een hoofdkussen mee te nemen in de auto is dat het dadelijk veel plaats in beslag neemt. Wil je van dat probleem af raken, koop dan een opblaasbaar hoofdkussen. Je kan het zo hard of zacht maken als je zelf graag wil. In de auto beslaat het een minimum aan plaats.

reiskussen kamperen tempur
Het opvouwbare reiskussen van Tempur in meerdere vormen verkrijgbaar!

Een kussen specifiek gemaakt om makkelijk in je koffer te passen is het reiskussen. Geen kussen dat je moet opblazen, je kan het bij elkaar duwen en in de bijhorende hoes in je koffer steken. Haal je het kussen uit de hoes krijgt het dadelijk zijn vorm terug, zo kan je meteen gaan slapen als je dat wenst.

#5 Knuffels voor de kids

Teddyberen, knuffelberen, een slaapdoekje, het tutje… De kinderen kunnen er zoveel van genieten om het even bij zich te hebben. Tijdens je kampeertrip kun je ze beter niet vergeten. De enige garantie die je anders hebt zijn tranen…meestal veel tranen.

Teddybeer knuffel knuffelbeer kamperen kinderen

Koop van de favoriete knuffel van je kind een extra exemplaar. Wissel hem regelmatig af zodat de twee knuffels dezelfde slijtage en geur verkrijgen. En natuurlijk kan die knuffel na je kampeertrip lekker in de wasmachine terwijl je ukkie met die andere alweer lekker in zijn eigen bedje ligt te slapen.

#6 De juiste tent

Slaap je graag donker of net niet? Eén van de meest gevraagde eisen bij aanschaf van een tent. Een aantal tenten zijn verkrijgbaar met een zwarte binnenbekleding om het voor jou extra donker te maken.

Wordt je graag wakker door het zonlicht, kies dan voor een licht gekleurde tent. Wordt ik heel vroeg wakker dan durf ik ook wel eens het deurtje al open ritsen om wat extra verse lucht binnen te laten. Insecten blijven nog steeds buiten door het horgaas dat zich als 2e deur aanbiedt.

Kamperen in stijl

Zin gekregen in kamperen? Ik heb nog veel meer tips voor jou! Ondertussen heb ik een handige checklist gemaakt voor kampeerders. Je kan makkelijk alles afvinken van deze lijst en zonder zorgen genieten van jouw vakantie.

Wat ik zelf graag doe is natuurkamperen, lekker weer en geen reservatie nodig. Zorgeloos laad ik mijn spullen in en vertrek ik altijd weer op vakantie, al is het soms maar voor één nacht. Heb ik zin om te gaan kamperen dan doe ik dat gewoon.  Zo leef ik het liefst!!!

Interessante artikels voor jou!

Een gedachte over “Slapen op de camping

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: