Buitenshuis of kantoor werken

Werken thuis of op kantoor…of toch liever een andere plaats

Op een saaie regenachtige dag kijk ik uit mijn raam naar de grijze, troosteloze wolken. Zoekend om een onderwerp te vinden om een blog over te schrijven. Vanochtend viel de elektriciteit uit en net de automaat waar de wifi afhankelijk van is, weigert alle dienst.

Hmm, het doet best vreemd om niet even op het internet te kunnen gaan snuisteren. Plaatsen zoeken om mijn bezoek in te plannen, foto’s te nemen en daarna een artikeltje erover te schrijven. Steevast leidt het internet me naar een plaats waar ik niet eerder aan dacht.

Behalve vandaag dus, geen internet, geen gesnuister…even weg van de wereld! Het moment om jullie te vertellen waar ik af en toe mijn artikels schrijf, met of zonder internet.

Met je laptop de natuur in

Na het lezen van mijn blog ‘waarom wandelingen zo goed voor je zijn’ , begrijp je wellicht meteen waarom ik mijn laptop wel eens mee neem in de natuur. Wat geniet ik er dan van om even geen internet te hebben. Op deze momenten verbied ik het mezelf om op mijn smartphone eventjes te googelen.

laptop buitenhuis werken natuur tuin

Liggend in het gras met mijn laptop voor me. Zittend tegen een boom met je laptop op je benen. Ik geef het toe ; super ergonomisch is het niet, maar wel goed voor de geest. Mijn inspiratie komt vanzelf als ik gesetteld ben met een natuurlijke omgeving om me heen.

Creativiteit borrelt na een tijdje op en meteen begin ik al mijn ideeën op te schrijven. Het gebeurt zelfs dat ik de tijd zo uit het oog verlies, dat mijn hongerige maag me vertelt dat het dringend tijd is om naar huis te gaan. Jammer voor alle geniale blogs die zeker weten een ander keertje opnieuw in me opkomen.

Het leuke aan schrijven in de natuur is dat je na een uurtje een stukje kan gaan wandelen. Meteen krijg je frisse lucht door je hersenen om lekker weer aan de slag te kunnen. Na een korte wandeling kan je genieten van een ander decor, door jou uitgekozen.

Heb je jezelf voorzien van eten en drinken dan kan je doorgaan tot zonsondergang. Waarom niet op een zonnige avond in de avond naar buiten gaan en je laptop meenemen naar het plaatselijke park. Je bent zo weer thuis als het te donker wordt om te schrijven of je kan nog wat langer wachten en van een prachtige sterrenhemel nagenieten.

Schrijven op publieke plaatsen

Tijdens blokperiodes van studenten worden ze massaal opengesteld, de plaatsen waar studenten samen komen om te studeren. Geniaal toch! Je hebt meteen het gevoel dat je niet alleen op de wereld leeft en niet alleen door die moeilijke periodes heen moet. Studenten noemen het ook wel eens sociale controle, of hoe andere studenten gek kijken als je een te lang zit te prutsen.

studenten studeren buitenshuis laptop

Geloof het of niet, bloggen heeft over het algemeen toch ook wel een eenzame kant. Je bent gesetteld achter je pc, je krijgt publiek over de hele wereld op je website en toch voel jij je alleen. Bloggers zijn mensen die graag kennis maken met iedereen, alleen die artikels schrijven doen ze op hun eentje.

Kies daarom eens een plaats uit waar jij je laptop kan plaatsen en ook andere mensen ziet. Mensen die je aankijken en zichtbaar zichzelf afvragen wat je aan het doen bent, geef je een glimlach cadeau. Beginnen ze tegen je te praten is het een ultieme moment om wat reclame te maken voor jouw blog!

Publieke plaatsen bieden je de mogelijkheid om het internet te gaan snuisteren. Het voor- of nadeel verkrijg je meestal na het vragen van de wifi-code. Vele plaatsen hangen deze code op een goed zichtbare plek uit. Er zijn talrijke hotspots in België en Nederland waar jij aan de slag kunt.

Waar vindt je deze publieke plaatsen?

  • Bibliotheken : met zijn allen heel stil zijn, neem gerust een hoofdtelefoon mee om wat muziek te luisteren. Talrijke bibliotheken hebben een prachtig decor, hypermodern of lekker historisch.
  • Horeca : gezellig getater om je heen, in de zomer een gezellig terrasje. Tijdens de weekdagen kom je gegarandeerd de iets oudere bevolking tegen. De gepensioneerde bevolking is altijd wel in voor een praatje. 
  • Sportcentra : voor extra motivatie van juichende kinderen of volwassenen. Liever wat meer leven in de brouwerij, rondom sportlokalen  
  • Hotels waar veel bijeenkomsten worden georganiseerd, meestal hebben zij een bijhorende brasserie waar jij je rustig kan zetten. In hotels waar veel zakenmensen komen, kijken ze niet meer op van mensen die met hun laptop bijhebben.  
  • In het stadspark : meestal is er wel ergens een bank te vinden om je laptop zetten zodat je makkelijk kan werken tussen de fluitende vogels
  • Op zoek naar een leuk park in jouw buurt? Neem zeker een kijkje op de wandelingen in België en Nederland of in de rubriek Prachtige Natuur.

Bloggen een verslaving

Schrijven, schrijven en nog eens schrijven…ik kan er soms niet eens mee stoppen! Ben ik begonnen aan een blog, dan wil dat artikel ook afschrijven. Ik zit dan in de flow en schrijf tot het klaar is. Hoe laat het ook mag zijn in de ochtend of tijd om te gaan slapen, meestal ik het klaar. Het artikel lees ik een paar dagen nadien nog even door en controleer ik op schrijffouten.

buitenhuis werken man horeca business hotel

Ben ik op een andere plaats aan het werk dan ben ik net zo druk bezig. Op publieke plaatsen kan je even geconcentreerd werken als thuis. Misschien zijn die lastigere klusjes, die je ook bij het bloggen tegenkomt, net daar een stuk leuker.

Storend omgevingsgeluid kan je wegwerken met oordopjes of een hoofdtelefoon met een achtergrondmuziekje. Oordopjes heb je in alle vormen en kleuren, je kan er zelfs op maat laten maken, ook leuk om mee te nemen naar jouw geliefkoosde muziekfestival. Je ziet de mensen rondlopen en je hoort ze lekker niet.

Ter inspiratie

Ben je buitenshuis aan het werken…kijk dan ook rond je, het is altijd leuk om andere mensen te mogen ontmoeten en een babbeltje te slaan. Neem vanop een afstandje een kijkje en leef je in, in hun leven.  Ik noem het altijd ‘mensen kijken’. Het kan héél inspirerend werken om jouw creativiteit een extra stimulans te geven!

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: