Reis- en wandelblog

Bloggen over wandelen en reizen in de Benelux? Waarom ik dat doe! 

Waarom begon ik met bloggen?

natuurfotografie wandelblog reisblog België Nederland

Vanuit mijn liefde voor natuurfotografie kwam ik op tal van prachtige plaatsen. En waar kan je deze plaatsen beter delen dan op je eigen website. Het was wat zoeken om alles een beetje overzichtelijk in te delen. Hoe meer ik op stap ga, hoe meer leuke plaatsen, hoe meer toffe artikels op mijn site.

Mijn artikels vul ik graag voor jullie aan met mijn eigen foto’s. De ene foto al wat spectaculairder dan de andere, meestal afhankelijk van de omgeving. De natuurgebieden zijn zo verschillend dat er altijd wel iets tussen zit voor jou.

De plaatsen die ik bezoek deel ik dus graag met jullie; de enige, echte reden waarom ik begon met bloggen. In mijn eigen stad ontdek ik zelfs nog steeds nieuwe dingen en plaatsen. Vanuit dat oogpunt begon ik ook over de Benelux te bloggen.

Bloggen over de Benelux

natuurfotografie wandelblog reisblog België Nederland

De Benelux : de 3 landen België, Nederland en groothertogdom Luxemburg liggen in mijn nabije omgeving. Zelf woon in vlakbij de grens met Nederland, in een wip sta ik de grens over.

Heb ik een paar dagen tijd, dan ben ik op stap in mijn eigen omgeving. Oppas zoeken voor dieren is niet altijd makkelijk en een daguitstap of een paar dagen weg is dan ideaal!

Het leukste van al? Op vele plaatsen heb je niet eens geld nodig om jezelf te vermaken. Een picknick in een rugzak meenemen en zonder budget heb je een héérlijke vakantie!  Talrijke kampeerplaatsen zijn voorzien als je niet in een duur hotelletje wil gaan logeren. Je eigen tent meenemen is dan een uitstekend idee.

Studiobenelux.com : meer dan een wandelblog!

natuurfotografie wandelblog reisblog België Nederland
Natuurdomein de Liereman in Oud-Turnhout (provincie Antwerpen)

Het  liefst van al ga ik wandelen door de prachtige natuurdomeinen die de Benelux rijk zijn. Naast dat wandelen ben ik opgegroeid op de rug van een pony. Een prachtige sport dat ondertussen is uitgegroeid tot een tijdverdrijf met mijn dochter. Dochterlief rijdt dan weer liever rond met paard en koets, dan zit ik lekker achterop stilletjes te genieten met mijn fotocamera in de hand.

Mijn lieve tienerdochter daagt me dan ook wel eens uit om iets anders te doen dan wandelen. Zo gingen we onlangs kanovaren in nationaalpark Weerribben-Wieden. Hoogteparcours staan hoog op ons verlanglijstje. Een avontuurlijke wandelingen over rotsen nemen we graag mee ter afwisseling.

Naast de levendige ros is de stalen ros een echte kilometervreter. De fietspaden zijn talrijk aangelegd voor alle fietsliefhebbers. Kies je fiets met of zonder batterij zodat je beentjes langer fris blijven ronddraaien. De knooppunten voor fietsers zijn een heerlijk makkelijk middel om vele kilometers te verbinden. Ze zijn afgeleid van de wandelknooppunten en hetzelfde te gebruiken.

Wandelblog natuurfotografie wortel kolonie wandelen fietsen knooppunten

Op mijn weg kom ik ook nog tal van leuke steden en gezellige dorpjes tegen. Tja, ook ik ga wel eens graag een dagje shoppen… Ik heb ook wel eens een nieuwe broek nodig of een leuke sweater. Gelukkig maar! De leukste plaatsen deel ik graag met jullie.

En omdat er zoveel manieren zijn om de 3 lage landen te verkennen geef ik je hieronder wat inspiratie :

 • Wandelen ; op wandelschoenen, blotevoetenpaden, muziekbos, speelbos,…
 • Rolstoelen en buggy’s
 • Fietsen : met of zonder e of liever een mountainbike
 • Paardrijden : vanop het zadel, met de koets of huifkar
 • Met je trouwe viervoeter : je hond
 • Boten : plezierboot, kano, kajak,…
 • Stoomtreintjes en grotere treinen
 • Bij sneeuwval : langlaufen en slee
 • Schaatsten
 • Fietskarretjes op oude spoorlijnen
 • Bustochten

Mij volgen op sociale media

Natuurlijk neem ik dit er graag bij. Op een avondje in de zetel tijdens het zoveelste reclameblok of een heruitzending, neem ik graag even mijn smartphone in de hand en deel ik met jullie mijn ideetjes. Mijn eigen kleine selectie van sociale media die voor vele mensen toegankelijk zijn…

!!! Links boven de pagina zijn linkjes aangemaakt naar de beschikbare sociale media

Instagram

natuurfotografie wandelblog reisblog België Nederland vlinder

Mijn Instagramaccount deel ik met mijn andere website StudioStien.be. Mijn andere liefde voor natuurfotografie deel ik hier heel graaf met jullie. De foto’s zijn meestal van de plaatsen waar ik naartoe ga…al zit er al eens een gekkigheidje tussen.

Bij de leukste foto’s die ik kan maken vertel ik jullie natuurlijk waar deze genomen zijn. Meestal vindt je dan achteraf een uitgebreid verslag terug op mijn website studiobenelux met extra tips voor iedereen. Tips over fotografie vindt je op studiostien.

Facebook

Net als mijn Instagram-account deel ik mijn Facebook-pagina met mijn andere website StudioStien.be. Wil jij op de hoogte blijven van de laatste blogpost? Volg mij op mijn FB-pagina!

Pinterest

Ben je actief op Pinterest? Ik wel! Al mijn artikels krijgen ook een plaats op dit medium. Op een aantal borden vindt je meer inspiratie over natuurdomeinen. Natuurlijk ga je hier ook wel eens een post terugvinden van een andere medeblogger. Soms kom ik superleuke artikels tegen die ik daar ook graag met jullie deel. Meestal plaatsen die ikzelf nog niet heb bezocht.

Mensen met kleine kinderen komen hier ook wel extra tips tegen om deze mee te nemen op hun weg. Mijn eigen dochter is ondertussen een tiener, die kan ik dus al wet wat uitdagen om met de kano te gaan varen of een avontuurlijke wandeling in de bergen.

Mijn blogpost

Elke week staat er voor jou een nieuwe blogpost klaar die inspirerend kan werken om op stap te gaan. Op je eentje op stap, met de familie, minder mobiele mensen of je huisdier. De mogelijkheden die je hebt op een wandeling deel ik graag met jullie mee, alsook aanpalend domeinen.

Wil jij beginnen met bloggen? Dan is dit een superhandig boek!

De naastliggende domeinen kun je combineren tijdens een verblijf van meerdere dagen of een doorreis. In mijn artikels link ik ook vaak naar andere artikels, zo weet je meteen waar je nog andere informatie kan vinden over dat onderwerp.

Ben je de weg een beetje kwijt of op zoek naar een wandeling in een bepaald provincie? In mijn handig overzicht met al mijn gepubliceerde artikels kun jij je eigen selectie maken.

Last but not least…heb je vragen, stel ze mij! Niet al mijn bezochte plaatsen staan al online,  ik loop altijd wel een paar domeinen voor. Ben ik er al geweest, help ik je graag op weg!

Interessante artikels voor jou

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: