12 dingen die je mee moet nemen op je daguitstap naar zee

Een dagje naar zee…..jippiiiiiieeee! Zandkastelen bouwen, zwemmen in de zee en vergeet vooral deze 12 tips niet!

#1 Adres van bestemming

Voor je vertrek zoek je alvast het adres op van de badstad waar je naartoe wil. Niet alleen de weg naar ginder neem je mee om je gps in te stellen maar ook een of meerdere dichtstbijzijnde parkeerplaatsen. Bij véél drukte moet je wellicht iets verder parkeren.

Vergeet niet dat je later die dag je auto nog moet terugvinden om opnieuw naar huis te rijden. Maak een paar nota’s of foto’s van de straat waar je geparkeerd bent.

#2 Blote voeten en schoenen

Met je blote voeten door het warme, mulle zand dat kriebelt tussen je tenen, het is zo fijn…tot je je sokken moet aandoen. Laat je voeten al wat opdrogen voor je vertrek, het zand zal je veel makkelijker tussen je tenen weggeveegd krijgen.

Het makkelijkste is om met een handdoek het zand van je voeten te vegen. Wil je geen blaren krijgen, door het zand dat toch nog aan je voeten blijft plakken, kan je best sokken meenemen voor in je schoenen. Zo kan je nog lekker nagenieten van een avondwandeling op de dijk.

#3 Badpak, zwembroek en handdoeken

Wat is er heerlijker als op een warme zomerdag een duik te nemen in het water? Helemaal niets! Vergeet dus zeker je badpak, bikini of zwembroek niet. In je ondergoed zwemmen is niet toegestaan, kwestie van de hygiëne van iedereen te respecteren.

Een grote en een kleine handdoek meenemen, zo werd het mij al geleerd toen ik nog op de lagere school zat. Nog steeds is dat een super praktische methode. Het kleintje om met je voeten op te gaan staan en de grote om jezelf af te drogen.?

Oh ja, een supergroot strandlaken is zo fijn als je graat lekker langgerekt op het strand ligt.

#4 Zonnebescherming

Vandaag lekker warm in de zon en morgen zo rood als een kreeft. Dagenlang nadien kijk je iedereen lelijk aan, owee diegene wie je aanraakt op je schouders of je rug.

Neem die extra bus zonnecrème maar mee, liefst ‘waterproof’ zodat je lekker kan zwemmen zonder zorgen. Herhaal de smeerbeurt regelmatig en bescherm jezelf tegen huidkanker.

Lees hier alles over de juiste zonnebescherming!

#5 Zonnebril, parasol en pet

Bescherm je ogen met een zonnebril tegen de felle zon en zie er meteen lekker hip uit! Neem een parasol of zeker een hoofddeksel mee als je de hele dag hebt gepland in de warme zon. Je bespaart jezelf een zonneslag die je dagenlang hoofdpijn kan opleveren.

Kijk hier voor jouw coole zonnebril!

zee strand dagjeuit kinderen daguitstap spelen vlieger zonnebril

#6 Droge kledij die makkelijk aan te trekken is

Laat voor één keer die skinny jeans thuis en neem voornamelijk losse kledij mee. Je huid is door de warmte wellicht wat uitgezet, zweterig en plakkerig. Veel makkelijker is dan om een losse broek, makkelijk kleedje en een oversized t-shirt aan te trekken.

Proper ondergoed aantrekken op het strand is niet altijd makkelijk. Het zand kruipt soms ook stiekem in je rugzak. De losse kledij lost meteen je probleem op als je je kledij over je zwemkledij gaat aantrekken.

#7 Plastic zakjes

Het lieflijk zachte, kriebelend zand, kruipt waar je het niet meteen zou denken. Bescherm je persoonlijke spullen tegen zand en water door het in een plastic zakje te steken. Vooral je smartphone bescherm je hiermee tegen ongewilde krassen op je scherm.

Gebruik je plastic zakje ook om je afval in op te bergen. Zitten de aanwezige vuilnisbakken weer eens overvol kan je het zo makkelijk mee naar huis nemen om het daar netjes bij het huisvuil te droppen. De natuur zal je dankbaar zijn!

zee strand dagjeuit kinderen daguitstap spelen vlieger

#8 Speelgoed voor jong & oud

Zowel grote als kleine kinderen kunnen ontzettend genieten van het bouwen van een zandkasteel. Koop je schopjes, emmertjes en die coole vlag voor je vertrek. De plaatselijke winkels puilen uit van de spullen, maar wellicht betaal je wel een stuk meer als in de lokale speelgoedwinkel.

Het vooraf kopen van je spullen zal ook het enthousiasme temperen van je kinderen. Laat ze dat emmertje maar zelf dragen vanaf de auto! Zo kunnen ze meteen het strand opstormen om jou vol trots hun piratenkasteel te tonen.

strandspeelgoed daguitstap zand zee strand dingen mee te nemen
strandspeelgoed daguitstap zand zee strand dingen mee te nemen strandlaken

#9 Leesvoer of kruiswoordraadsels

Zelf ben ik best wel fan van een e-reader, lekker honderden boeken op een tabletje en ter plaatse kan je altijd nog kiezen welk boek je wil lezen. Het enig nadeel wanneer je dat superding meeneemt naar zee is het zand dat je scherm hardhandig kan aanpakken en net als je smartphone vol krassen achterlaat.

Beter neem je het oude, trouwe papieren boek met je mee. Een romantisch boek, een thriller of een kruiswoordraadsel…aan jouw de keuze. Een potlood werkt beter dan een balpen, zelfs op licht vochtig papier blijft een potlood schrijven.

Hier vind je de mooiste romans om mee weg te dromen op het strand!

#10 Frigobox of restaurant?

Altijd fris en gekoeld drinken bij de hand met de frigobox of koelbox. Vul de koelbox met bevroren koelelementen en hou de hele dag alles fris en lekker.

Op het einde van de dag merk je wellicht dat je drankjes lang niet zo fris meer zijn als op de middag. Je kan altijd afsluiten met ene grote of kleine maaltijd met gepaste verfrissing in een lokale horecagelegenheid.

Weer innerlijk versterkt kan je altijd nog een avondwandeling met ondergaande zon maken op de dijk of op de pier. Zo sluit je meteen je dag goed af en vermijd je de lange files naar huis!

#11 Geld voor een versnapering

Neem steeds wat cash geld mee, die ijsjes zijn toch zo onweerstaanbaar. Het zou zo zonde zijn dat je niet kan genieten van die kleine verfrissing omdat je niet altijd met bancontact kan betalen.

Hetzelfde geldt voor de meer afgelegen plaatsen waar je niet altijd met de bankkaart kan betalen. Hou natuurlijk wel je spullen in de gaten als je even het verkoelende water induikt.

#12 Polsbandje voor de kleintjes

Last but not least! Voor de kleine kindjes onder ons bestaan er leuke polsbandjes waar je je telefoonnummer op kwijt kan of een extra herinnering waar die ouders ook alweer terug te vinden zijn. Laat een dagje zee niet verpesten door een zoektocht naar je kind!

Raak je kind niet kwijt, bij onderstaande partner kun je stickers, polsbandjes en andere spullen laten maken, helemaal gepersonaliseerd voor jouw gezin!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: