Wandeling : Tikkebroeken, Oud-Turnhout (BE)

Benelux België Kempen meer natuur wandeling wandelen wandelroute

Op de grens van Oud-Turnhout en Kasterlee

Heb je zin in een lange wandeling nadat het een periode veel heeft geregend? Heb je geen angst voor water? Doe dan je laarzen aan en trek naar Tikkebroeken!

In dit domein heb je beter geen angst voor water, de bomen staan er graag met hun voeten in het water. Na een periode van veel regen kan het zijn dat de lokale ‘Rode Loop’ wel eens overstroomt.

De paden zijn smal, kronkelig en kunnen modderig zijn. Maak jezelf lening, er kunnen omgevallen bomen op je alle smalle pad komen. Daarom ook niet toegankelijk voor buggy’s of rolstoelen.

Benelux België Kempen rivier wandelen wandelroute

Wandelroutes van 4 of 5 km

Op dit domein heb je de keuze tussen een 4 of 5 km wandeling. In het begin gaan ze gelijk, na een kilometertje moet je de keuze maken tussen de natuurwandeling of landschapswandeling.

De foto’s in dit artikel zijn van de 4 km natuurwandeling. Meestal lopen de paden door het bos en zie je aan de zijkant de groene velden of in de verte de fruitbomen.

Aangename verrassing halfweg deze wandeling was een kleine waterplas omgeven door heide en andere waterplanten. Gezellig voorzien van enkele houten banken om even te vertoeven. Zelfs tijdens de winter waren de planten voorzien van mooie kleuren.

Wil je afwisseling van bos, heide, landerijen? Probeer deze wandeling dan zeker uit! De vogels hoor je heerlijk fluiten, de spechten timmeren lustig op de bomen.

Voor de kinderen waren er nog borden over planeten geplaatst, een leuke zoektocht!

Bereikbaarheid en knooppunten

Je kan de auto makkelijk aan de kant van de weg parkeren. De hoofdingang ligt op Kluis in Kasterlee. Bij het bord aan de straatkant, trek je het veld in, de pijltjes achterna.

Wandelknooppunten : deze wandeling ligt tussen knooppunten 80 en 82 Fietsknooppunten : het dichtstbijzijnde knooppunt is nr 64, ook in de buurt van 28 en 89

Het domein is het hele jaar vrij toegankelijk. Laat de hond thuis, die is er niet welkom. Niet geschikt voor rolstoelen en buggy’s.

Benelux België Kempen Natuur beek vennen wandelen wandelroute

In de buurt van Tikkebroeken

Priorij Corsendonk

Wil je wat langer in de omgeving vertoeven is wellicht Priorij Corsendonk een surplus op deze bestemming. Je kunt er overnachten, heerlijk dineren, meetings of teambuilding organiseren. En natuurlijk een biertje drinken!

Handig om te weten : Priorij Corsendonk heeft nog een aantal andere hotels in de omgeving, waaronder in het centrum van Turnhout.

Ijs eten bij Ijswens

Geen zin om een weekend lang te blijven, dan kun je voor ijs of koffie terecht bij Ijswens. Deze landbouwfamilie is ondertussen in de weide omgeving gekend voor hun heerlijke ijsjes. Ze produceren hun ijsjes van eigen koeien!

Fruitbomen

Langsheen de wandeling kijk je uit op de appel- en peren bomen. In de lente zijn de prachtige bloesems een heerlijk extraatje op de wandeling!

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: