Review : Adidas wandelschoenen

Getest : Adidas Terrex Fast GTX Surround

Na een zoektocht van een paar maanden riep ze eindelijk “mama, deze worden het!” Het klonk als muziek in mijn oren. De eerdere klanken als ‘te oubollig, te flashy, gewoon lelijk’ en andere uitspraken die hier niet het vernoemen waard zijn, deden me bijna wanhopen.

Gelukkig was daar de dag dat ik de nieuwe wandelschoenen van mijn dochter mocht betalen. Vol trots stond ze daar met de kartonnen doos in haar handen. En of we ze meteen wilden uitproberen…ja natuurlijk! Op weg naar huis meteen even een korte wandeling doen, het liefst van al in een beetje heuvelachtig gebied.

De doos met wandelschoenen ging meteen terug open. Na de eerste gewaarwording met de nestels  die je zelfs niet meer moet knopen, maar gewoon even dichtschuiven, huppelde en sprong ze meteen lekker vrolijk door het bos. Een kreet ‘oooh, die zitten lekker’ klonk veelbelovend.

wandeluitrusting, wandelschoenen review uitgetest

Altijd je schoenen even uittesten in het water!

Het enige wat ik dacht…eindelijk heb ik de ideale wandelschoenen gevonden voor mijn tienerdochter!

Lees hier : 7 tips bij de aanschaf van wandelschoenen!

Adidas : veel meer dan loopschoenen en sportkledij.

Het merk dat reeds begin jaren 1900  jaren opgericht werd, is wellicht het meest bekend door loopschoenen en leuke sneakers die de laatste jaren iedereen in de schoenenkast heeft staan. Buiten schoenen heeft dit merk nog een uitgebreid assortiment aan sportkledij.

Het Duitse merk valt op aan de drie strepen die ze steeds achterlaten op hun schoenen en kledij. Voor wandelaars is er een uitgebreide collectie aan hoge of lage wandelschoenen. Zelfs voor kinderen

Oh ja, de collectie is gemaakt voor jong en oud, dames, heren en kinderen…niet alleen voor tieners!

Uittesten in modder en water

Zijn we niet allemaal een beetje gek van water, en wat is er leuker als schoenen hebben waarmee je door het water kan lopen, zonder natte voeten te krijgen? Tja, niets dus! Zelfs als volwassene betrap ik mezelf er wel eens op dat ik mijn eigen wandelschoenen wel eens graag uittest in het water…we blijven toch allemaal een klein beetje kind in ons hebben.

Voor ik het meestal weet, blijft mijn dochter wel eens stiekem achter op onze wandelingen en staat ze ergens met haar voeten in het water. Dus ook met haar nieuwe wandelschoenen nam ze niet doodleuk dat stevig houten bruggetje, maar gaat ze door het kabbelende water.

Waterdicht zijn ze in elk geval, van het beetje water dat over haar enkels naar binnen glipte had ze op de rest van haar tocht geen last van. Met de leuke woorden “ welk water in mijn schoenen?”, was ze het blijkbaar vlug vergeten.

En waar rook is, is vuur…naast water is er modder. Ook hier zijn de schoenen heerlijk tegen bestand en laat ik mijn dochter lekker los. We duwen elkaar door plassen of net niet en soms hebben we elkaar nodig om niet samen in de plas te liggen!

wandeluitrusting, wandelschoenen review uitgetest
Uittesten in de Lommelse Sahara

Het onderhoud van de schoenen is een makkie!

Het synthetische materiaal waarvan de schoenen zijn gemaakt, is makkelijk in onderhoud. Na de wandeling  kan je de modder lekker makkelijk afspoelen met wat water. Even bij de verwarming plaatsen en ze zijn in korte tijd weer droog opnieuw ‘ready to go’.

Lichtgewicht schoenen : ideaal voor backpackers

Wandelaars die graag een extra stel schoenen meenemen op hun tochten, hebben bij deze schoenen het voordeel van het lichte gewicht. Mijn keukenweegschaal duidde 682 gram aan voor maatje 39. Wil je een extra paar meenemen op je meerdaagse tochten, zijn deze schoenen zeker het overdenken waard.

wandeluitrusting, wandelschoenen review uitgetest

De schoen zoals hij eruit ziet voor het testen!

Hetzelfde exemplaar is helaas niet meer beschikbaar, in dezelfde stijl nog vele andere mogelijkheden.

Klik hier voor meer info!

De wandelschoenen van Adidas

Mijn dochter is er in elk geval gek op en ook al heb ik een maatje kleiner dan haar, zelf deed ik ze ook wel even aan…toch even vergelijken met mijn eigen schoenen. Yep, het eerste gevoel deed me nieuwsgierig worden. Ze voelen lekker stevig rond je voeten, de geribbelde zool geeft je extra grip en ze rollen je meteen op pad vanaf het moment dat je ze aanhebt.

Adidas wandelschoenen zijn in meerdere vormen en kleuren verkrijgbaar. Van simpel zwart tot kleurrijke exemplaren zijn in hun assortiment aanwezig. Kijk bij aankoop voornamelijk uit naar een goed gegroefde zool! De meer commerciële en ook goedkopere schoenen hebben dit meestal niet. Hieronder alvast enkele modellen die je vast zullen bekoren.

Wandelschoenen voor heren

Wandelschoenen voor kinderen

Zin gekregen in nog meer wandelschoenen? Kijk hier voor nog meer aanbevelingen!

Interessante artikels voor jou!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: