Review : Wandelbroek The North Face

Een zomerse broek die tot de standaard collectie van mijn wandeluitrusting behoort. Met afritsbare pijpen, en onderaan op te rollen is deze broek multifunctioneel.

Net voor onze vakantie naar de regio van Mullerthal kwam deze wandelbroek mijn kleerkast vervolledigen. Bij mijn online bestelling was het nog even hopen of ze nog op tijd zou aankomen, maar ja hoor, ze wou met ons mee op vakantie.

De eerste pasbeurt deed me al vermoeden dat deze wandelbroek wel eens een perfecte match zou kunnen zijn. Eerst nog in de wasmachine en na heel even in de zon te hangen was ze al droog, klaar voor avontuur.

De eerste tocht met mijn nieuwe wandelbroek

Onze eerste wandeltocht samen leek alsof we elkaar al heel lang kenden. Deze wandelbroek zat meteen ontzettend lekker. De zakken vooraan zijn heerlijk groot zodat ik er een wandelkaart makkelijk in kon steken. Het extra zakje aan de zijkant reserveerde ik voor mijn smartphone, normaal dient dit om je afgeritste pijpen in te stoppen.

Ook op je billen heb je een stel leuke zakjes. Meestal prop ik hier de lensdop van mijn fototoestel in. Een zak meer kan nooit voor mij.

Comfortabel en stijlvolle broek

wandeluitrusting wandelbroek wandelen wandeling wandeltocht dagwandeling basisuitrusting North Face Review

De rechte pijpen van de broek vallen makkelijk over je wandelschoenen. De broek is van licht materiaal gemaakt en beschermt je tegen water.

Deze wandelbroek van The North Face heeft een waterafstotend laagje, beschermt je tegen wind en beschermt je huid tegen ultraviolette stralen van het harde zonlicht.

Gemaakt voor elk seizoen

De broek is een maatje groter dan dat ik normaal bestel, zelfs zonder riem blijft ze lekker zitten. Doordat ze wat groter is kan ik ze ook in de winter gebruiken. Een extra warme thermische legging onderaan en je blijft meteen lekker warm.

Afritsbare pijpen: Ideaal bij dagen die koud starten , maar al vlug warm worden

Vooral in de ochtenden kan het best nog koud zijn als je gaat wandelen. Later op de dag kan het flink warmer worden en dan zijn de afritsbare pijpen een heerlijk extraatje. Ideaal voor een koukleum als ik die in de ochtend altijd graag nog even de  warmte blijft voelen van die warme slaapzak.

Later op de dag vliegen de pijpen eraf en kan ik lekker fris weer verder wandelen. Makkelijk aan de rits is dat ze in twee kleuren zijn uitgevoerd. Zo kan je ze niet verkeerd opnieuw aan elkaar ritsen. 

wandeluitrusting wandelbroek wandelen wandeling wandeltocht dagwandeling basisuitrusting North Face Review

Oprolbaar onderaan

Een leuk extraatje aan deze broek is dat kleine lusje onderaan. Dit staat je toe om je pijpen al een stukje te kunne oprollen. Bij hoge wandelschoenen ziet het er lekker stoer uit. Je merkt ook meteen dat je extra frisse lucht langs de onderzijde binnenlaat.

Makkelijk als je nog niet helemaal klaar bent om de broekspijpen helemaal af te ritsen.

Samenvatting

  • Type : The North Face Exploration Convertible
  • Materiaal : 95% nylon en 5% elasthan
  • Geschikt voor : korte wandelingen als lange afstandswandeling
  • Extra info : afritsbaar en onderaan ook omrolbaar
  • Prijs : aangekocht met korting, normale prijs net geen honderd euro
  • Kleur  : donkergrijs
wandeluitrusting wandelbroek wandelen wandeling wandeltocht dagwandeling basisuitrusting North Face Review

Waarom je deze wandelbroek moet kopen

Deze broek van The North Face is lekker veelzijdig. Mijn wandelingen gaan zowel over het platteland als in de bergen en op alle terreinen bleef ze lekker zitten. De afritsbare pijpen maken het je makkelijk bij hete dagen.

Op dagen met regen en wind beschermt ze je door de water- en wind afstotende werking. Mijn spijkerbroek ruil ik maar wat graag in voor deze comfortabele wandelbroek. Hij is ondertussen de basis van mijn wandeluitrusting!

Kijk hier voor meer info over deze wandelbroek!

studiobenelux nieuwsbrief wandelen fietsen paardrijden België Holland Nederland Luxemburg reistips travel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: