Creatief je wandelingen bijhouden

Je wandeltochten bijhouden in een wandelboek

Niets moet, alles mag! Met die leuze ging ik van start met een boekje op A5 formaat dat ik vond op de jaarlijkse Boekenbeurs in Antwerpen. Eerst twijfelde ik nog, maar mijn dochter overtuigde me om er eentje voor mezelf en voor haar te kopen.

wandelen wandelboek bullet journal creatief wandeling overzicht wandeltocht

Ondertussen ben ik zowat verslaafd geworden aan het boekje. De dagen dat ik er niets mee doe, moppert het niet en ben ik ermee bezig werkt het gewillig mee en blijft stil liggen onder het gekriebel van mijn potloden, stiften, stickers en tape.

Zowat alles wat met mijn wandelingen en reizen door de Benelux te maken heeft hou ik bij in ‘mijn Wandelboekje’. Kom ik thuis van een héérlijke wandeling kan ik alles netjes bijhouden en lekker veel inspiratie opdoen voor de volgende wandeling.

Waarom je wandelingen bijhouden?

  • Terugblikken op de leukste wandelingen
  • Je vooruitgang tijdens je wandeltraining bijhouden
  • Welk natuurdomein wil je nog eens bezoeken, misschien tijdens een ander seizoen.
  • Jouw favoriete plekje van een wandeling in de kijker zetten met een afgedrukte foto!

Je wandelingen bijhouden in Bullet Journal!

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal is een handig boekje waar nog niets instaat… In dit boekje kan jij schrijven wat je wil. Je kan er een (wandel)dagboek van maken, je reis plannen, een huishoudboekje of spaarplan opstellen voor je droomreis. Zelf heb ik het al in zoveel verschillende vormen gezien dat ik ze niet allemaal kan opnoemen.

De eerste pagina’s van dit boek zijn er om een index te maken, zo heb je altijd een handig overzicht over je boek. Je kan een jaarkalender toevoegen of aan de slag gaan met een kaart van jouw bestemming. Je kan hierop aanduiden waar je bent geweest of waar je naartoe wil gaan.

Superhandig zijn de puntjes die reeds voorgedrukt zijn op het papier. Door deze puntjes kan ik prachtige rechte lijnen trekken en eindelijk eens recht schrijven op mijn blad…

Volledig jezelf zijn in je boek

Het allerleukste dat er is aan een Bullet Journal, is dat je volledig jezelf kan zijn. Je eigen creatieve ikje kan je laten spreken. Met tekeningen, foto’s, washitape (gekleurde plakband), kleurpotloden en stiften kan je aan de slag in jouw eigen persoonlijke boek. Hoe meer je in dat boek doet, hoe meer het van jezelf wordt!

Geen held in tekenen? Geen probleem! Op Google kan je alles vinden. Type maar eens in ‘boom tekenen’ en bij de afbeeldingen zal je talrijke voorbeelden vinden om stap voor stap een boom te tekenen.  

Ontwerp bijvoorbeeld je eigen lettertype, enkel en alleen zoals jij dat kan. Laat je creatiefste kant zien en maak het helemaal van jou.

Hoe hou jij je wandelingen bij in een Bullet Journal!

Maandelijkse overzicht maken

wandelen wandelboek bullet journal creatief wandeling overzicht wandeltocht
wandelen wandelboek bullet journal creatief wandeling overzicht wandeltocht

Maandelijks hou ik een overzicht bij van mijn wandelingen. Op één pagina zie ik dan meteen al mijn wandelingen van de afgelopen maand terug. Noteer ook wanneer je een rustdag genomen hebt, ziek bent geweest of naar dat gezellige familiefeestje bent geweest.

Nou, dat gezellige feestje kan je meteen op voorhand noteren en je wandeling er op af stemmen. Je wil niet doodmoe op een feestje aankomen, maar voordien een korte wandeling maken moet toch lukken. De dag daarna ben je misschien minder fris, plan eventjes wat frisse lucht om de hoek en je voelt je meteen weer kiplekker!

Overzicht van je wandeltocht

Schrijf op je overzicht de belangrijkste zaken die je wil onthouden van je wandeltocht. Je gemiddelde snelheid, het aantal kilometers, het hoogteverschil, startpunt,…

Hieronder heb ik reeds een schema voor je klaar gemaakt dat ikzelf gebruik. Eentje dat nog niet opgesmukt is en eentje als voorbeeld wat jij er creatief van kan maken met stiften, potloden, stickers en plakband. Voeg een leuke foto toe aan je geheel en wees verzekerd dat je dit boekje graag opnieuw opendoet!

wandelen wandelboek bullet journal creatief wandeling overzicht wandeltocht

Wat kan je nog meer kwijt in je wandelboekje of Bullet Journal

  • Plaatsen waar je nog naartoe wil gaan
  • Je volgende trip plannen
  • Je backpack of kampeerlijst
  • Je volgende uitdaging (misschien die paar kilometers meer of een kleine bergbeklimming)
  • Lijstje/ spaarplan voor wandeluitrusting die je nog wil aankopen
  • ….

Waarom je dit boekje zeker moet proberen!

Vooral tijdens de donkere maanden mis ik mijn avondwandelingen toch wel. Die mooie zonsondergang, wat mistig of dat ene hertje dat zich overdag niet zo makkelijk laat zien.

Net tijdens deze periode blik ik graag terug op al die prachtige natuurdomeinen die de Benelux rijk is. Niet alleen terugblikken, maar ook telkens weer inspiratie opdoen om een nieuwe wandeling te plannen of mijn volgende reis uit te stippelen.

Probeer het zeker uit, je zal versteld staan wat je met dit boekje kan doen. Oh ja, vergeet het vooral niet mee te nemen op je vakantie, kan je meteen leuke aantekeningen en verhalen opschrijven!

Je eerste Bullet Journal aanschaffen

Voor een kleine prijs kan je dit boekje aanschaffen en van start gaan met ‘ je eigen creatieve wandelboekje’.  Een klein wonder zal zich geschieden waar je nog jaren plezier van hebt. Het is nog beter dan een fotoboek…

Kijk in je knutselkast welke materialen je nog hebt liggen en gebruik ze in je wandelboekje. Haal die stiften en kleurpotloden maar boven. Je kan je collectie altijd nog uitbreiden met washitape, stickervellen of een mooie boekomslag.

wandelen wandelboek bullet journal creatief wandeling overzicht wandeltocht

Een uitgebreide collectie van boekomslagen vindt je hier! Stiften, stickers, en allerlei andere inspiratie vindt je er ook. Veel plezier!!

Interessante artikels voor jou!

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: