Wandelen op 1 m2

Wandelen wanneer je even niet naar buiten kan

In alle landen op deze wereldbol hebben we altijd wel periodes dat het niet altijd makkelijk maakt om even onze zo gewilde wandeling of fietsrondje te gaan maken. Regenseizoenen, koude of net veel te warm weer tijdens een hittegolf zijn niet direct de ideale omstandigheden om vele kilometers te malen.

Jaren geleden haalde ik daarom al dit vernuftige apparaat in huis. Ik woonde toen op een appartement in een grote stad. Dit kleine ding, dat makkelijk op te bergen is, bleef mij ten alle tijden in conditie houden.

Vooral tijdens de donkere maanden was ik blij dat ik dit kleine, leuke ding uit de kast kon halen. Na mijn 9 to 5 job even alles geven, stoom aflaten en daarna genieten van een heerlijk gezonde maaltijd die je lichaam en geest weer helemaal oppept!

Stap de stepper op

Plaats het maar je maar wil

Het superhandige aan dit kleine fitnessapparaat is dat je het kan plaatsen waar je wil! Het heeft een ontzettend kleine ruimte nodig. Je kan het plaatsen of een klein terras, in je tuin of zelfs in je woonkamer.

Wees creatief met de plaatsing ervan. Ik plaats het graag voor mijn raam zodat ik ook naar buiten kan kijken naar die zonsopgang of zonsondergang. Natuurlijk kan je hem ook in de buurt van je tv plaatsen zodat je je lievelingsprogramma niet mist.

Mijn stepper heeft een vaste plaats in huis gekregen en maakt enkel een paar weken per jaar plaats voor de kerstboom. Net in die periode zit je meestal met je voeten onder tafel, maak ik een leuke wandeling langs de vele kerststallen, om daarna weer vol goede moed aan mijn conditie te werken.

Makkelijk in conditie blijven

Training voor armen en benen

Bij de meeste steppers worden er ook een paar koorden met handvaten bijgeleverd. Het voelt in het begin wat gek dat je deze handvaten vast hebt. Toch zal je vlug merken dat je armspieren hiermee getraind worden.

Het reksysteem dat in de koorden is verwerkt doet handen en armen in beweging komen. Je hebt dus de keuze of je enkel je benen traint of ook meteen lekkere armspieren gaat kweken.

wandeltraining stepper fitness wandelen wandeling
Met de kleine bijgeleverde computer worden je stappen, tijd ed. handig bijgehouden.

Iedereen kan ermee aan de slag

Kinderen kunnen zich ook al wel eens vervelen in periodes dat het weer het echt niet toelaat om even naar buiten te kunnen gaan ravotten. Leen ze jouw stepper uit, ook al is het maar een kwartiertje. Ze zullen daarna zeker weer lekker kunnen slapen.

Ouderen die niet zo makkelijk meer buiten komen, kunnen van dit kleine fitnessapparaat ook gebruik maken. Plaats het desnoods tussen twee stoelen zodat het op en af stappen wat makkelijker gaat.

Combineer het met je creativiteit

Net zoals ik mijn wandelingen graag bijhoud in ‘mijn creatieve wandelboekje’, kan je ook je stappen bijhouden in je eigen boekje. In de donkere maanden is dit een aangenaam tijdverdrijf.

Wanneer het mooie weer opnieuw lonkt is het dan véél makkelijker om het aantal kilometers te bepalen voor je wandeling. Je kan op deze manier ook meteen een langere wandeling maken, gewoon omdat je nog steeds je goede conditie hebt behouden.

Klein geprijsd voor maximaal resultaat

Nog veel leuker is dat je dit kleine fitnessapparaat al kan kopen voor een kleine prijs. Mijn huidige stepper gaat ondertussen al 5 jaar mee en is nog lang niet versleten, ik heb er alvast nog jaren plezier van…en jij vast ook!

wandeltraining fitness wandelen binnen winterwandeling

Jarenlang plezier heb je van dit kleine apparaat. Een kleine investering voor ontzettend veel resultaat!

Klik hier voor meer info!

Interessante artikels voor jou

wandeling natuurwandeling wandelen natuurdomein natuurreservaat wandelbank
starten wandelen natuurwandeling  wandeling stappenplan wandeltraining conditie wandeltips
wandelen winterwandeling wandeling natuurwandeling warme voeten wandeltips

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: