Met duurzame producten wandelen

6 producten die jouw wandeling milieuvriendelijker maken

Wandelen is een gezonde en uiterst duurzame sport. We verbruiken enkel onze eigen energie en berokkenen zo geen schade aan de natuur.

Maar zijn we wel zo duurzaam als we denken? Neem jij al een herbruikbare drinkfles mee en heb je al gedacht aan een zonnebril van gerecycleerd katoen? Dacht ik al!

Lees hieronder maar de 6 producten die ik voor jou uitkoos. Ze zijn allen superhandig zowel op een dagtocht, meerdaagse backpacktrip of een gezellige kampeertocht.

1)    Waterfles met filter

Geen waterflesjes meer mee op je wandelingen die je enkel maar een berg PMD-afval bezorgen. Deze handige waterfles bezit een filter die je water zuivert voor je het drinkt.

Ga je in een regio wandelen waar je niet zeker bent of je jezelf kan voorzien van zuiver water, dan is dit zeker iets voor jou. Super handig voor backpackers!

2)    Biologische thermosfles

Een ontzettend mooi design is deze drinkfles die je drinken juist lekker warm of koud houdt. De fles is gemaakt zonder BPA’ en andere giftige stoffen. Het heeft een handige draagring waardoor je hem makkelijk ergens kan aanhangen en verkrijgbaar is enkele verschillende kleuren.

Jarenlang lang heb je van deze fles…probeer maar even uit te tellen hoeveel plastic flesjes je hierdoor kan vermijden. Zowel tijdens de zomer als in de winter is deze fles jouw beste vriend.

Lees hier meer over deze koel en warm houdende thermosfles!

wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar thermosfles
wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar thermosfles

3)    Ecovriendelijk jezelf wassen

Kamperen en backpacken, twee dingen die je toch liefst in de natuur doet? De natuur achterlaten doen we dan het liefst zo ongeschonden mogelijk. Waarom investeren we dan ook niet in milieuvriendelijke wasproducten. Natuurlijk afbreekbare materialen maken alles weer spik en span, inclusief jezelf.

wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar tandenborstel houder bamboe

Begin met je tanden, schaf jezelf een tandenborstel aan van bamboe in een handige reisdoosje eveneens van bamboe gemaakt.

Koop er meteen tandpastatabletten bij, je kauwt deze gewoon stuk als jij je tanden poets. Ze worden geleverd in een handig reiszakje volledig composteerbaar.

Kijk hier voor meer info over de tandenborstel met houder!

TIP / Kijk ook even uit naar milieuvriendelijke shampoos en zeep, ze maken je luxueuze kampeertrip nog leuker.

4)    Zonnebril van gerecycleerd katoen

Lekker hip en trendy de zomer in…de zon tegemoet. Laat het zonnetje maar stralen en geniet volop van deze zonnebril die gemaakt is van gerecycleerd katoen (acetaat voor de kenners). Dit merk is gespecialiseerd om op een verantwoord manier zonnebrillen te maken voor hun uitgebreide collectie.

Het gerecycleerde materiaal is nog lichter van gewicht op je neus dan gewoon kunststof. Bij elke aankoop van een bril doen ze en donatie aan een boomplant organisatie. Zo kunnen ze bij de aankoop van je bril een leuk houten beschermdoosje cadeau doen.

Kijk hier voor de tientallen verschillende modellen!

wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar zonnebril gerecycleerd
wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar zonnebril gerecycleerd

5)    Bestek en borden van bamboe

Gezellige en vrolijke kleurtjes zullen je in de ochtend laten wakker worden. Deze collectie van borden, bekers en bestek zijn gemaakt van biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe en maïs.

Kom je terug thuis kan je ze makkelijk in je eigen keuken gebruiken, ze mogen ook in de vaatwasmachine. Wie kinderen heeft, zal gelukkig zijn met de verschillende kleurtjes waarin ze geleverd worden, nooit meer een gevecht over welke beker nu weer van wie was.

6)    Je smartphone opladen op zonne-energie

wandelen duurzaam ecologisch milieuvriendelijk herbruikbaar zonne-energie

Een lichtgewicht in je rugzak en nooit meer last van een lege batterij van je smartphone. Je kan deze oplader ophangen met de haken en zo heb je in no-time een gevulde batterij.

Deze is goed voor 2 -USB poorten, je kan hem dus delen met je vrienden.

Voor een kleine prijs ga je dus met je eigen zonnepaneel op stap…en waarom gebruik je hem ook niet gewoon thuis. Ook bij bewolkt weer laadt deze oplader op zonne-energie jouw batterijen helemaal op.

Interessante artikels voor jou!

wandelen creatief wandelboekje bulelt journal wandeling natuurwandeling
wandelen wandeluitrusting wandelschoenen wandeltips
wandelen wandeling natuurwandeling nationaal park benelux België Nederland Luxemburg

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: